Μία vintage Dom Perignon που πουλήθηκε σε μπαρ του Λονδίνου έσπασε το ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε Βρετανικό μπαρ. Πρόκειται για μία φιάλη Μethuselah(6lt.) Rose Gold του 1996, που πουλήθηκε στο μπαρ του Westbury Hotel, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ο αγοραστής-Ρώσος δισεκατομμυριούχος άφησε συνολικά £50,000, εκ των οποίων £4,375 ήταν η χρέωση για το service και £10,625 για φιλοδώρημα! Η πώληση έγινε την Τρίτη σ' ένα VIP πάρτι που ακολούθησε την avant premiere της καινούριας Βρετανικής κωμωδίας, 'Boogie Woogie'.
Ο Elias Yiallouri, ο μάνατζερ του μπορ, χθες αρνήθηκε να αποκαλύψει τη ταυτότητα του αγοραστή, αλλά είπε:
"Η Dom Perignon είναι γνωστή σαν σαμπάνια, αλλά η Rose Gold είναι η εξοχότερη όλων-η σαμπάνια των βασιλιάδων. Η χρονιά του 1996 είναι μία από τις καλύτερες του αιώνα και με 35 μόνο φιάλες παραγωγή το χρόνο μιλάμε για κάτι απίστευτα σπάνιο.
Κάθε φιάλη είναι σαν ένα έργο τέχνης, απίθανα όμορφο, μεγάλης αξίας και συλλεκτικό".
Η Rose Gold methuselah περιέχει την ποσότητα 8 κανονικών φιαλών και παράγεται από τη Γαλλική Moët et Chandon. Η φιάλη μόνη της έχει ένα μεταλλικό περίβλημα από ροζ χρυσό και κοστίζει £20,000.
Είναι τόσο ευαίσθητο ώστε οι σομμελιέ είναι υποχρεωμένοι να φοράνε λευκά μεταξωτά γάντια όταν την ανοίγουν η όταν σερβίρουν για να μην προξενήσουν γρατζουνιές.