Για σήμερα Πέμπτη 29 Απριλίου είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Χορού η σημερινή.

* Στις 9.30 ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης. Σήμερα από τις 9.30 π.μ. -14.30 μ.μ. θα γίνει ενημέρωση από περιβαλλοντικούς φορείς πληροφόρησης, παρουσίαση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και παραδοσιακών χορών από το ΕΠΑΛ- Αγίου Αθανασίου. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής 2010 στην Αίθουσα Τέχνης και στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Νεάπολης θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας, αφισσών και κατασκευών.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

* Στις 10 π.μ. φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ ή αλλιώς η ομάδα Physics Partizani πραγματοποιεί «Φυσικά …Μαγικά 3!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ σήμερα και αύριο από τις 10 π.μ.-2 μ.μ.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Potidea Palace» στη Χαλκιδική η έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης» που διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Λομονοσόβ», υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου.

* Στις 11:30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τους προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ , της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ , του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ , της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ).

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 3:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργός της Σερβίας, Mirko Cvetkovic. Θα γίνουν δηλώσεις.

* Στις 4:30 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

* Στις 7 μ.μ. στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης θα εγκαινιάσει το Agro Quality Festival.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6, Αθήνα) ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σε εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟΑ με θέμα: «1η Μάη 2010- Τιμάμε το χθες με τους αγώνες του σήμερα».