Τα μέλη της Frontex, της αεροναυτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των συνόρων αποφάσισαν να το …παίξουν αλά Ριτσάρντ Γκιρ στο «Ιπτάμενος και τζέντλεμαν» και τα ΄σπασαν σε μπαρ και ξενοδοχείο της Μύρινας στη Μυτιλίνη.


Πρωταγωνιστές ήταν πέντε Μαλτέζοι, μέλη του κλιμακίου Frontex, Το επεισόδιο έγινε αρχικά μέσα στο νυχτερινό κέντρο, όταν δυο από τους Μαλτέζους επιτέθηκαν σε τρεις Έλληνες. Ο τσακωμός συνεχίστηκε και έξω από το μαγαζί με τη συμμετοχή άλλων τριών Μαλτέζων.
Οι πέντε πρωταγωνιστές του επεισοδίου δεν αρκέστηκαν, μάλιστα, μόνο στο συγκεκριμένο επεισόδιο, αλλά επιτέθηκαν και κατά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένουν, προκαλώντας και υλικές ζημιές.
Τελικά, τα μέλη της Frontex συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι και ένα απωθητικό σπρέι πιπεριού.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, λόγω της μήνυσης που υπέβαλε ο ξενοδόχος, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλυτικά:
«Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο FRONTEX αναφέρει ότι πέντε αξιωματούχοι του, απεσταλμένοι στην κοινή επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2010 που φιλοξενείται από την Ελλάδα, ενεπλάκησαν σε βιαιοπραγίες κατά τη νύχτα της 16ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο FRONTEX απευθύνθηκε σήμερα 17 Μαρτίου γραπτώς στις Ελληνικές Αρχές, στις οποίες εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό. Μάλιστα, ο Ilkka Laitinen, εκτελεστικός διευθυντής της FRONTEX , δήλωσε ότι « ο FRONTEX είναι ο φύλακας των βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τον έλεγχο των συνόρων. Όλοι οι αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τα κράτη-μέλη που συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχου των συνόρων που συντονίζονται από τον FRONTEX πρέπει να τηρούν τα υψηλότερα πρότυπα - τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας».
Ο κ. Laitinen αναφέρει επίσης ότι ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας, του κράτους δηλαδή που εκπροσωπούν οι αξιωματούχοι στην επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2010, να μεριμνήσει αμέσως για την ανάκληση και την αντικατάστασή τους με άλλα μέλη του προσωπικού, που θα είναι σε θέση να εργασθούν με επιτυχία για να αποκαταστήσουν τις εξαιρετικές σχέσεις και το πνεύμα εργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα».
Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου».