ΤΟΥ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

Μέσα σε τεταμένο κλίμα –παρά τη φιλική διάθεση- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δεξιώθηκε, χθες, σε γνωστή ταβέρνα στην περιοχή των Λαδάδικων, τους δημοσιογράφους της πόλης. Η χρονική στιγμή στην οποία έγινε το συγκεκριμένο τραπέζι, κάθε άλλο παρά τυχαία, μπορεί να θεωρηθεί. Υπό την πίεση των τελευταίων εξελίξεων (υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία του δήμου, δημοσιεύματα του τύπου της πόλης για προμήθειες εκατομμυρίων του δήμου με λογισμικό, από εταιρία), άλλαξαν το κλίμα στο τραπέζι που οργάνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος οργανώνει, κάθε χρόνο, μια παρόμοια εκδήλωση, στην οποία ανταλλάσει ευχές με τους δημοσιογράφους. Εφέτος οι καταστάσεις ανάγκασαν τον κ. Παπαγεωργόπουλο να ανταλλάξει γνώμες, ώστε να αποκαταστήσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Κάτι τέτοιο φάνηκε και από τις δηλώσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου, καθώς ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα κυριακάτικα δημοσιεύματα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την περασμένη Κυριακή υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία, ανέφεραν για προμήθεια του δήμου με λογισμικό εκατομμυρίων. Όπως τόνισα και στη συνέντευξη τύπου την περασμένη Δευτέρα, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ενώ ζήτησα να υπάρξει αποκατάσταση του όλου ζητήματος, το οποίο είναι ψευδές. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά αντίθετα συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα».

Τι συμβαίνει με το προξενείο;
Στα πηγαδάκια που είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το θέμα που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον ήταν όσον αφορά το ξένο προξενείο που ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει την προηγούμενη μέρα. Ουσιαστικά, ο κ. Παπαγεωργόπουλος είχε μιλήσει για εμπλοκή προξενείου στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει εναντίον του. Τα ερώτημα πολλά. Τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο προξενείο; Ποιο είναι; Γιατί ο δήμαρχος ανάφερε κάτι τέτοιο; Ήταν μια αναφορά εν τη ρύμη του λόγου ή σκόπευε να το αναφέρει;
Για τα παραπάνω ερωτήματα βέβαια δεν υπήρξε απάντηση, αφού ο ίδιος ο κ. Παπαγεωργόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει πως «όταν έρθει η ώρα θα αναφερθεί πιο συγκεκριμένα».

Εισβολή ακτιβιστών…!
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λίγο πριν αποχωρήσει από το τραπέζι, για να μεταβεί στο συμβούλιο της ΤΕΔΚ, είχε μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς νεαροί ακτιβιστές -που έπιναν καφέ λίγο πιο δίπλα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή- μπήκαν στο μαγαζί και μοίρασαν σε όλους τους δημοσιογράφους, αλλά και στον ίδιο τον κ. Παπαγεωργόπουλο, εκτυπωμένα έγχρωμα 20ευρα σε μέγεθος Α4, φωνάζοντας: «Σας δίνουμε τα χρήματα για να καλυφθεί το κενό της υπεξαίρεσης του δήμου»! Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αντέδρασε ήρεμα και με μόνη φράση ένα «ευχαριστώ πολύ».

Τι θα γίνει με το δημαρχείο;
Κατά τη διάρκεια του τραπεζιού ο κ. Παπαγεωργόπουλος στην ομιλία του ασχολήθηκε και με άλλα θέματα που απασχολούν το δήμο. Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρθηκε στη επιστολή που έστειλε ο ίδιος, προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας του να τακτοποιηθούν οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες και να παραδοθεί σε χρήση το νέο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης. Με την επιστολή συγκεκριμένα ζητά να πληρωθούν οι δύο τελευταίοι λογαριασμοί στην κατασκευάστρια κοινοπραξία, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και να παραδοθεί στους πολίτες το νέο δημαρχείο και το υπόγειο πάρκινγκ των 1.000 θέσεων στάθμευσης.
Επίσης, ζητά να επισπευστούν οι διαδικασίες και να προχωρήσουν τα έργα που πρόκειται να γίνουν μέσω του ΕΣΠΑ στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. «Το έργο χρηματοδοτείται 100% από την Ευρώπη. Οι καθυστερήσεις είναι σημαντικές», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.