Την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουγκάντα υλοποίησε η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κατόπιν εντολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ανταποκρινόμενη στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της «Αλληλεγγύης» και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελούμενη από 8 τόνους τρόφιμα, 51.150 τεμάχια φαρμακευτικού υλικού, 4.074 τεμάχια είδη ένδυσης και 3.982 τεμάχια ειδών σχολείου εστάλη στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας και θα διατεθεί για την ενίσχυση των πληθυσμών της περιοχής που υποφέρουν. Η Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας έχει αναπτύξει εδώ και δεκαετίες ένα σύνθετο έργο κάτω από δύσκολες συνθήκες αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες στο εκκλησιαστικό, ποιμαντικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό τομέα. Επιπλέον η αποστολή συμπεριέλαβε ένα πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο, προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, το οποίο θα επανδρώσει το Νοσοκομείο της Ι. Μητροπόλεως Καμπάλας και δύο καμπάνες προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.
«Η αποστολή αυτή έχει σκοπό» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, «την ανακούφιση του λαού της Ουγκάντα και των μικρών παιδιών που καθημερινά πεθαίνουν αφού στερούνται βασικά αγαθά διαβίωσης. Η προσπάθεια μας αυτή αποτελεί μία μικρή ακτίδα φωτός, που αποπειράται να φωτίσει τα σκοτάδια της μαύρης Ηπείρου. Τα εκατομμύρια λαμπερά μάτια των παιδιών περιμένουν το δικό μας βλέμμα για να μοιραστούν μαζί μας την ζωή και την αγάπη. Ακόμη και ένα κουτί γάλα για αυτά τα παιδιά είναι σταγόνα ζωής και μετάθεση του βέβαιου θανάτου τους. Η «Αλληλεγγύη» θέλοντας να προσφέρει ζωή και ελπίδα στους ανθρώπους που διαβιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος και θρησκείας, κάνει σήμερα πράξη την υπόσχεση της για βοήθεια στο λαό της Ουγκάντα.»
Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» οι οποίοι θα λειτουργήσουν το Νοσοκομείο που τους έχει παραχωρηθεί από την Ι. Μητρόπολη Καμπάλας στην περιοχή Μόντε, ενώ η «Αλληλεγγύη» θα βοηθήσει στην οργάνωση και λειτουργία του σχολείου στην ίδια περιοχή.
Επίσης το Τραπέζι Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και θα προσφέρει φαγητό σε 3.000 άτομα που ζουν στην περιοχή Μόντε. Αμέσως μετά το Πάσχα ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας θα επισκεφθεί την Ουγκάντα προκειμένου να εγκαινιάσει το νοσοκομείο της περιοχής και να εξετάσει τις δυνατότητες υλοποίησης περαιτέρω δράσεων.