Για σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι ολόκληρης της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν για την επιβολή ΦΠΑ

* Τρίωρες στάσεις εργασίας των μηχανοδηγών του ΟΣΕ που αντιδρούν για τη μείωση των αποδοχών τους. Οι στάσεις θα γίνουν 6 π.μ.-9 π.μ., 2 μ.μ.-5 μ.μ. και 9 μ.μ. έως 12 τα μεσάνυχτα.

* Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου θα πραγματοποιήσει σήμερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Κουλαϊδής και ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

* Αρχίζει σήμερα η πληρωμή του επιδόματος απροστάτευτων παιδιών για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2313-330-339, 2313-330-339, 2313-330-340, 2313-330-340 και 2313-330-341, 2313-330-341.

* Στις 10:30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

* Στις 11 π.μ. τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας ως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

* Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας, Κωνσταντίνος Αδαμίδης θα δεχθούν τα ορφανά παιδιά από την Γεωργία που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα Αγία Βερονίκη-Σπίτι Στοργής στη Νικήτη Χαλκιδικής.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων, αντιδρώντας στην προσπάθεια επιβολής ΦΠΑ στις παρεχόμενες από τους δικηγόρους υπηρεσίες. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Θ. (Δικαστικό μέγαρο – 4ος όροφος).

* Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πορεία στο υπουργείου Εσωτερικών.

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με θέμα την παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

* Στις 12.45 μέλη της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», θα μοιράσουν «Δέματα Αγάπης» σε άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης. Δέματα γεμάτα τρόφιμα για το Πασχαλινό τραπέζι, κυρίως όμως γεμάτα με την ελπίδα πως όσο υπάρχουν άνθρωποι κανείς δεν πρέπει να νοιώθει μόνος. Παράλληλα σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα γίνει η διανομή δεμάτων παρουσία του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

* Στη 1 μ.μ., το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προσκαλεί δημοσιογράφους με προσωπικές προσκλήσεις, στo ουζερί ‘Φουλ του Μεζέ’ (Κατούνη 3), για ένα ουζάκι ενόψει των εορτών του Πάσχα

* Στη 1.30 μ.μ., ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας Κωνσταντίνος Αδαμίδης θα καλωσορίσουν στη Νομαρχία, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τα ορφανά παιδιά από τη Γεωργία που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Αγία Βερονίκη –Σπίτι Στοργής στη Νικήτη Χαλκιδικής.

* Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια συλλαλητήριο διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ