Ταλαππωρούνται και δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες του Λαγκαδά από την αστική συγκοινωνία. Αυτό υποστηρίζει, σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χάρη Τσιόκα, ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης.
Όπως αναφέρει, "η πρόχειρη και εσπευσμένη επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά το 2003, είχε σαν αποτέλεσμα την καθημερινή και μόνιμη ταλαιπωρία των πολιτών που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για την μετακίνησή τους από και προς το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, καθώς ο πολίτης θα πρέπει να αλλάξει τρία λεωφορεία για να φτάσει στον προορισμό του".
Υποστηρίζει, ακόμη ότι το αποτέλεσμα είναι εδώ και χρόνια να απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ο τρόπος μετακίνησης με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ και να είναι αναγκασμένοι οι περισσότεροι να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για την καθημερινή μετακίνηση από και προς το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Ο δήμος Λαγκαδά, προτείνει τη δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ στον Λαγκαδά, τη μεταφορά του τερματικού σταθμού Λαγκαδά – Θεσσαλονίκης στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ και την ένταξη των δήμων που εξυπηρετούνται σήμερα με το ΚΤΕΛ, στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.