Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για το αιματηρό επεισόδιο στη Δάφνη, στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιτρομοκρατική ανέλαβε ανεπίσημα καθώς υπάρχουν στοιχεία που ότι δεν πρόκειται για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά για άτομα που ίσως σχετίζονται με την τρομοκρατία.


Ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος έπεσε νεκρός από την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, είναι Έλληνας και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος είχε συλληφθεί το 1995 στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, ενώ προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Στο νεκρό βρέθηκε μία χειροβομβίδα και ο ίδιος φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ακόμα και ένας ασύρματος και ένα όπλο zastava, ενώ οι αστυνομικοί συνέλεξαν από το σημείο όπου έγινε το περιστατικό κάλυκες από 9αρι όπλο.
Πως έγινε
Τα ξημερώματα, στην οδό Κουντουριώτη 33 στη Δάφνη, περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που πραγματοποιούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισε μέσα σε αυτοκίνητο, μάρκας SEAT IBIZA δύο άνδρες. Από το πλήρωμα του περιπολικού εκρίθησαν ύποπτοι και αποφασίστηκε ο έλεγχος τους.
Όταν οι αστυνομικοί άναψαν το φάρο του περιπολικού, οι δύο άνδρες βγήκαν από το ύποπτο όχημα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Τότε οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα, καλύφθηκαν πίσω από το περιπολικό και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς.
Ο ένας εκ των δύο δραστών τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών.
Από την έρευνα που έγινε στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κάλυκες των 9 mm , τέσσερις (4) βολίδες, και ένα περίβλημα βολίδας.
Επίσης δίπλα στο θανάσιμα τραυματισθέντα, ο οποίος φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια, βρέθηκε περίστροφο τύπου ZASTAVA , στο βυκίο (μύλο) του οποίου βρέθηκαν έξι (6) φυσίγγια εκ των οποίων τα δύο (2) είχαν πυροδοτηθεί.
Στο σακίδιο που έφερε στην ωμοπλάτη, βρέθηκε μια (1) χειροβομβίδα, η οποία παρελήφθη από αρμόδιο κλιμάκιο του ΤΕΕΜ. Μέσα στο μπουφάν του είχε συσκευή ασύρματης επικοινωνίας.
Το όχημα μάρκας SEAT IBIZA φέρει ίχνη παραβίασης στις πόρτες, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, ανήκει σε κάτοικο της περιοχής.
Το περιπολικό και το όχημα των δραστών έχουν υποστεί φθορές από τους πυροβολισμούς.
Από τις έρευνες εξακριβώθηκε ότι ο θανάσιμα τραυματισθείς είναι ημεδαπός, ηλικίας 35 ετών.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν πιθανή συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις.
Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την πορεία των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο.