ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πονοκέφαλο στους λιμενικούς της Ηγουμενίτσας προκαλεί η αλλαγή τακτικής των Βούλγαρων δουλεμπόρων οι οποίοι πλέον δεν χρησιμοποιούν νταλίκες για μαζικές μεταφορές λαθρομεταναστών, αλλά πολλά μικρά αυτοκίνητα.






Οι λιμενικοί του Κλιμακίου Εδικών Αποστολών εντόπισαν για ακόμα μια φορά δύο λαθρομετανάστες στοιβαγμένους σε ειδική κρύπτη οχήματος τύπου βαν, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίες και με βούλγαρο οδηγό.
Μόνο μέσα σε μία εβδομάδα έχουν εντοπιστεί άλλα τρία οχήματα τέτοιου τύπου που μετέφεραν λαθρομετανάστες.

Οι λιμενικοί εκτιμούν ότι οι Βούλγαροι δουλέμποροι χρησιμοποιούν πολλά μικρά οχήματα ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν την προσοχή των λιμενικών.

Την ίδια στιγμή στο Φαρμακονήσι πλωτό του Λιμενικού εντόπισε μια φουσκωτή λέμβο με 42 λαθρομετάστες, από τη Τουρκία που έπλεε προς τη χώρα μας, που έρχονται να προστεθούν στους 50 που εντοπίστηκαν, πάλι από το Λιμενικό, προχθές ανοικτά της Ευβοίας.

Οι έρευνες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Ηγουμενίτσας στρέφονται ακόμα και σε μία άλλη υπόθεση. Σε παραλία της περιοχής συνελήφθει ένας Έλληνας που μετέφερε Αλβανό λαθρομετανάστη. Όπως διαπιστώθηκε ο έλληνας, κάτοικος της περιοχής, ενέχεται σε πολλές ληστείες και εκτιμάτε ότι είναι μέλος κυκλώματος που λυμαίνεται τη περιοχή. Οι έρευνα συνεχίζεται.