Σπείρα αλλοδαπών κλεπτών είχε ρημάξει καταστήματα ηλεκτρικών ειδών σε Περαία και Εύοσμο, χρησιμοποιώντας μια... ειδική τσάντα! Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τοιχώματα μολύβδου σε κρυφή θήκη της τσάντας, ώστε να απενεργοποιούν με αυτόν τον τρόπο τα συστήματα ασφαλείας που υπήρχαν στις πόρτες των καταστημάτων και να μην ηχεί ο συναγερμός όταν έβγαιναν έξω από το κατάστημα με τα κλοπιμαία.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σταυρούπολης, παρακολουθούσαν για αρκετό χρονικό διάστημα τους υπόπτους και ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν. Έτσι, κατάφεραν και να βρουν το... μυστικό, αλλά και εξαρθρώσουν τη σπείρα.
Χθες το απόγευμα συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, μέλη της σπείρας, ηλικίας 24 και 27 ετών. Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, οι δράστες, με τη συνδρομή τεσσάρων συνεργών τους, από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο του 2010, κατάφεραν να αρπάξουν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, από καταστήματα στην περιοχή του Ευόσμου και της Περαίας.
Τα μέλη των... ελαφροχέρηδων κλεφτών, χωρίς να γίνονται αντιληπτά και με επιδέξιες κινήσεις, έκλεψαν κατά το τρίμηνο δράσης τους, 20 κινητά τηλέφωνα, 6 βιντεοκάμερες και ένα laptop. Έβαζαν τα κλοπιμαία στην ειδικά διαμορφωμένη τσάντα, ώστε να καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από τα ειδικά συστημάτων ασφαλείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος των υπολοίπων δραστών (είναι γνωστά τα στοιχεία ταυτότητας στην αστυνομία), σχηματίζεται δικογραφία.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της σπείρας.