Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο "Κεντρί": 1.Τώρα τελευταία βλέπω πολλή τηλεόραση. Σαν θεραπεία.Χάνεσαι σε άλλους κόσμους υπερβατικούς.Που μέσα από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους τους φτάνεις πάλι στην προσέγγιση της πραγματικότητας αλλά πιο style life. Ας πούμε την ημέρα που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τα τρίτα νέα οικονομικά μέτρα είχαμε το θέμα της Τζούλιας. Πού μυαλό τώρα για οικονομικά. Άλλα μέτρα είχαν προτεραιότητα. Όπως φάνηκε όμως μετά και το εν λόγω dvd ήταν ανάλογο των κυβερνητικών προσπαθειών. Μέτρια σκηνοθεσία,φτωχικοί διάλογοι,ερασιτεχνικές λήψεις.Το μόνο που κράτησε την υπόθεση στο 'ύψος της ήταν η δραματική γύμνια των πραγμάτων και τα φυσικά προσόντα του πρωταγωνιστή.Δηλαδή,φτάνεις στο ίδιο τέρμα αλλά με ποιο καλή ολοκλήρωση,χαμογελαστός. Αντικαταστήστε τους παίζοντες με άλλα πρόσωπα της επικαιρότητας ,Μέρκελ, Σαρκοζί,εσάς και δέστε το άνοστο και θλιβερό αποτέλεσμα.

2."Είμαστε όλοι Ισλανδοί". Αυτό νομίζω θα έπρεπε να είναι το σύνθημα μας. Παρακολουθώ, πάλι στην τηλεόραση, την αξιοπρεπή στάση του Ισλανδικού λαού στην δική του σκληρή δοκιμασία και το πρόσφατο δημοψήφισμα. Άκουσα και την Πρωθυπουργό τους. Αρνήθηκαν να είναι τα κορόιδα των τραπεζών και των αρπακτικών των νεοφιλελεύθερων αγορών. Στάθηκαν απέναντι με το μόνο όπλο που απομένει σ αυτές τις περιπτώσεις.Την αξιοπρέπεια.

3."Στην χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα". Εδώ. Αν και το ποίημα γράφτηκε για την Προβηγκία και κλεψηδανείως μας εκπροσωπεί. Εδώ στην παλιά χώρα του εδώ και τώρα. Πριν καν μπουν οι φόροι στα καύσιμα, ήδη αφαιρέθηκαν από τις τσέπες μας με προορισμό όχι τον άδειο κρατικό κορβανά αλλά ως μετάγγιση στις τσέπες βενζινοπωλών και εταιρειών. Κάπου εκεί. Θολά και άμεσα. Πάντως από 15 του μηνός θα υπάρχει παρατηρητήριο τιμών. Αυτό ακριβώς που εννοεί. Παρατηρητήριο. Θα βλέπει τα λεφτά μας να αλλάζουν τσέπες. Αλλά, μέσω ίντερνετ, θα μπορείς να δεις που ακριβώς σε κλέβουν λιγότερο. Άρα, πρωί-πρωί ,βλέπεις στο διαδίκτυο που είναι τα καλά και συμφέροντα πρατήρια,περνάς γεμίζεις και πας ευχαρης στην δουλειά σου. Αυτό θέλω να δω. Χαρούμενα προσωπάκια στο πρωινό με laptop να ξεσκονίζουν την αγορά. Άλλος στην Κατερίνη για βενζίνη, άλλος σε φτηνές γερμανικές αλυσίδες τροφίμων, άλλος σε προσφορές υπερβόρειων επίπλων .Και το βράδυ μάζωξη μπροστά στην tv. Για τα νικηφόρα αποτελέσματα.
Ν.