Μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του βρέφους από την Κοζάνη, που αποκάλυψε χθες το Salonicanews, η υπουργός Υγείας ζήτησε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Συγκεκριμένα, κατεπείγουσα γραπτή αναφορά και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του 13 μηνών βρέφους από την Κοζάνη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διέταξε στους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Το άτυχο βρέφος, όπως αποκάλυψε πρώτο το SalonicaNews, είχε υποβληθεί πριν από δύο εβδομάδες σε εμβόλιο ηπατίτιδας και στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
Το περιστατικό δεν έγινε δυνατό να αντιμετωπιστεί στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας, επειδή δεν διαθέτουν παιδιατρική κλινική και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα. Ακολούθως, οι γονείς του το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, όπου το μωρό άρχιισε να μελανιάζει και αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 09.30 το πρωί της Τετάρτης.
Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Ψαρούλης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναφέρει ακριβή αίτια θανάτου και ότι από τη νεκροψία προέκυψε ότι το βρέφος είχε εκτεταμένη σηψαιμία και εκτεταμένη νέκρωση των κάτω άκρων, λιγότερο των άνω άκρων και απόφραξη των ζωτικών του οργάνων.
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ζήτησε τη δημιουργία περιφερειακού νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία.
«Οι πολίτες χρειάζονται αυξημένη ποιότητα και πλήρη φροντίδα υγείας, ώστε να μη ζήσουμε τραγικά περιστατικά, όπως ο θάνατος του βρέφους από την Κοζάνη, όπου στο νοσοκομείο δεν υπάρχει παιδίατρος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρ. Παπαστεργίου, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση, που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης, λόγω της έλλειψης γιατρών για τις εφημερίες.