Διαψεύδει, από το Κιλκίς όπου βρέθηκε σήμερα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε κρυφούς σχεδιασμούς. Υποστηρίζει ότι «το μέχρι πού θα πάει η κρίση είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι πολύ βασανιστικό για όλους μας και πολύ περισσότερο για μια Κυβέρνηση, η οποία υποχρεώνεται να πάρει αποφάσεις που δεν ταιριάζουν ούτε στην αντίληψή της, ούτε στη φιλοσοφία της, ούτε και σ' αυτά τα οποία θα ήθελε να κάνει αυτούς τους πρώτους πέντε μήνες διακυβέρνησης της χώρας».
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, όταν τον ρώτησαν για τους κρυφούς σχεδιασμούς, απάντησε: «Το πού θα πάει(σ.σ. η ελληνική οικονομία), είναι μια κατάσταση δυναμική, η οποία εξελίσσεται μέρα με τη μέρα και δεν έχει να κάνει με κανένα κρυφό σχεδιασμό ή καμιά κρυφή ατζέντα, αλλά έχει να κάνει με δυο πράγματα. Πρώτον, με τα ελάχιστα πράγματα που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε πτώχευση και δεύτερον, να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τη βασική αρχή την οποία θέσαμε σε όλο μας το πρόγραμμα και που ανέκαθεν είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, αυτό της υπηρέτησης της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Ο κ. Ξυνίδης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το "κόψιμο" του 14ου μισθού: «Κατά την εκτίμησή μου, η μη καταβολή του είναι κάτι το πολύ επαχθές για τον ελληνικό λαό και η Κυβέρνηση οφείλει να τον προασπίσει και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει, είπε.
Επέρριψε, τέλος, κατά την προσφιλή τακτική των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση: «Εάν ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. προεκλογικά μιλούσε για πάγωμα μισθών γιατί ήξερε και απέκρυπτε ότι το έλλειμμα είχε φτάσει στο 12,7%, εντάξει, αλλά θα έπρεπε να το πει στον ελληνικό λαό και όχι να μιλάει για 6% έλλειμμα».
Όσο για το τι θα πετύχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κράτησε... μικρό καλάθι: «Το μόνο που μπορούμε να διαβεβαιώσουμε, ως ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό είναι ότι αυτά τα δυο θα τηρηθούν: Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να οδηγηθεί η χώρα σε πτώχευση, παρότι κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση, η οποία μονόδρομα οδηγούσε εκεί και δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από τη βασική μας αρχή της υπηρέτησης, στο μέτρο του δυνατού, της κοινωνικής δικαιοσύνης».