Δυο ληστείες είχαμε χθες, μία στο Καλοχώρι και μία στο Ωραιόκαστρο κι άλλη μία προχθες, στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Η μικροεγκληματικότητα απασχολεί ιδιαίτερα, πλέον, την Αστυνομία, αφού οι περιπτώσεις αυτές είναι απείρως περισσότερες από αδικήματα που διαπράττουν κακοποιοί του οργανωμένου εγκλήματος.
Στο Ωραιόκαστρο, χθες βράδυ, δύο άγνωστοι πλησίασαν αλλοδαπό άντρα τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του, και με χρήση σωματικής βίας του πήραν την τσάντα του, η οποία περιείχε τις εισπράξεις καταστήματος που διατηρεί. Ο παθών διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, είχαμε τη ληστεία της τράπεζας στο Καλοχώρι, όπου, δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα, αφού έσπασαν τη γυάλινη θύρα της εισόδου, εισέβαλαν στο εσωτερικό του και με απειλή όπλων, άρπαξαν από τα ταμεία χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Κι αν τα δυο περιστατικά δείχνουν οργανωμένη δράση κακοποιών, αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αποδεικνύει ότι το μικροέγλημα επεικτείνεται: Ένας 16ρονος έκλεψε, ασκώντας βία, το κινητό τηλέφωνο συνομήλικού του. Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, μετά από έρευνες της αστυνομίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.