Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ

"Στην Ελλάδα πρέπει να είσαι Ωνάσης για να επιβώσεις", δήλωσε η κ. Μαρία όταν ερωτήθηκε αν επωφελήθηκε από της τελευταίες εκπτώσεις της αγοράς. Θεωρεί ότι οι εκπτώσεις εφέτος ήταν, μεν, ιδιαίτερα ικανοποιητικές, αλλά η ίδια δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τίποτα. Και παρόλο που είναι δικηγόρος, τα βγάζει δύσκολα πέρα.
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κυρίως τα μεσαία, οικονομικά, στρώματα.
Υπάρχουν, πάντως, και αυτοί οι οποίοι, προς το παρόν, επωφελούνται της κρίσης κι έχουν πραγματοποιήσει συμφέρουσες αγορές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κ. Αντιγόνης, την οποία συναντήσαμε σήμερα το πρωί, στην αγορά της Θεσσαλονίκης:
"Αγόρασα ρούχα στην περίοδο των εκπτώσεων, τέτοια που να μπορώ να τα κρατήσω και του χρόνου γιατί βρήκα καλές τιμές σε σχέση με πέρσι. Έτσι κατάφερα να αγοράσω αρκετά πράγματα", μας λέει
Το ίδιο ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι καταστηματάρχες από την περίοδο τον εκπτώσεων. Όπως μας επεσήμαναν, ο τζίρος αυξήθηκε κατά πολύ. Επεσήμαναν, πάντως, ότι αυτό συνέβη επειδή αναγκάστηκαν να χαμηλώσουν τις τιμές, ακόμα και ως 50% και 60%, αντίθετα με άλλες σεζόν.
Κάποιοι σκέφτονται να συνεχίσουν με προσφορές μετά τις εκπτώσεις. Πάντως, τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι αρχίζει ο καιρός της οικονομικής ύφεσης.