Τη συστράτευση όλου του πολιτικού κόσμου "για να μπορούμε να ελπίζουμε αμυδρά ότι θα βγάλουμε τον τόπο από την κρίση", ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΛΑΟΣ στην οποία ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "προσπάθησε να κάνει τη νύχτα μέρα στο Νταβός και πέρασε επώδυνες στιγμές".
Για την υπόθεση της Siemens, τόνισε ότι "αποφάσισαν να χύσουν πολύ αίμα στην αρένα και νομίζω ότι είναι και άκαιρο. Σε μια εποχή -πρόσθεσε- που χρειάζεται συστράτευση όλων, το ``διαίρει και βασίλευε`` το οποίο θα επιχειρήσουν κάποιοι μέσα από τις εξεταστικές επιτροπές, δεν βοηθάει κανέναν".
Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ακόμη ότι βλέπει μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων μέσα από την καταστροφή τόσο του Κώστα Σημίτη και του περιβάλλοντός του όσο και του Κώστα Καραμανλή και της οικογένειας Μητσοτάκη.
Για τα μπλόκα των αγροτών είπε ότι γίνεται παραβίαση του νόμου και ζήτησε να παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη επανέλαβε ότι θα έχει το 100% της στήριξης του ΛΑΟΣ αν κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης. Καρατζαφέρης-Ψωμιάδης συναντήθηκαν σε ώρα φαγητού "και τι πιο απλό για δύο καλούς φίλους να φάνε μαζί και να συζητήσουν", όπως ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για το θέμα των μεταναστών και παρουσίασε την πρότασή του να γίνει δημοψήφισμα. Ισχυρίστηκε ότι την πρόταση έχουν συνυπογράψει το 18% όσων ανήκουν στο ΛΑΟΣ και το υπόλοιπο 82% από άλλα κόμματα.