Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρουσία του αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Βενιαμίν Καρακωστάνογλου υπέγραψε σήμερα (Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010) τη σύμβαση ανάθεσης έργου για την έκτακτη απορρύπανση επιφανειών δημόσιων και Ιδιωτικών χώρων της πόλης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που θα ολοκληρωθεί σε επτά μήνες.
Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τον καθαρισμό και τη βαφή των επιφανειών δημόσιων και Ιδιωτικών χώρων, στο χώρο ευθύνης του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθιστικών από πέτρα ή μάρμαρο σε πλατείες και πάρκα, περιφράξεων, κ.ά.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση και ο ευπρεπισμός της πόλης, η καταπολέμηση της αφισορρύπανσης, και ρύπανσης με σπρέι και ο καθαρισμός των τοίχων και άλλων επιφανειών από τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα .
Με τη σειρά του ο κ. Καρακωστάνογλου ανέφερε : «Θα ρίξουμε το βάρος της απορρύπανσης στις ζωτικές οδικές αρτηρίες Τσιμισκή και Εγνατία καθώς καις τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους. Παράλληλα κάνουμε έκκληση στις διαφημιστικές εταιρίες να μην παρανομούν, για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε τα προβλεπόμενα πρόστιμα».