Με κέρδη άνω των 2 εκατ.ευρώ εκτιμάται ότι έκλεισε η χρήση του 2009 για τη ΔΕΘ ΑΕ, εξέλιξη που αντανακλά το έργο εργαζομένων και διοίκησης τα τελευταία χρόνια, όπως σημείωσε κατά τη σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Μπακατσέλος. «Αναλάβαμε την εταιρεία με ζημία άνω του 1 εκατ.ευρώ το 2004, την επαναφέραμε σε τροχιά κερδοφορίας το 2006 και κλείνουμε το 2009 με κέρδη άνω των 2 εκατ.ευρώ» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΘ ΑΕ ανθηρά. Έσπευσε πάντως να σημειώσει πως το χρέος της αδερφής εταιρείας, Helexpo, προς τη ΔΕΘ ΑΕ, κυρίως από τα μισθώματα των εκθεσιακών χώρων, ανέρχεται σε 10 εκατ.ευρώ και εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα διευθετηθεί.
Ο κ. Μπακατσέλος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το 2009 το εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ ΑΕ εντός και εκτός συνόρων ενισχύθηκε, ενώ για το 2010 θα συνεχισθεί κανονικά, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Υπογράμμισε μάλιστα το σημαντικό έργο του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών, που πιστοποιήθηκε από την UFI.
Αναφέρθηκε όμως και σε μια σειρά θεμάτων που μένουν εκκρεμή, με πρώτο το νέο εκθεσιακό κέντρο και την μετεγκατάστασή του, αν εκεί καταλήξει η νέα μελέτη -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- την οποία έχουν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη. «Τα περιθώρια έχουν στενέψει και ο ανταγωνισμός, εσωτερικός και εξωτερικός, κλέβει κομμάτια από την εκθεσιακή δύναμη της Θεσσαλονίκης» σημείωσε.
Ο κ. Μπακατσέλος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της νομιμοποίησης των κτιρίων της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι πρέπει να κλείσει η υπόθεση των διεκδικήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ μεταξύ των εκκρεμών θεμάτων υπογράμμισε και την εφαρμογή του νόμου που διέπει τις σχέσεις της ΔΕΘ ΑΕ με τη Helexpo.
Ο κ. Μπακατσέλος ευχαρίστησε τέλος εργαζομένους και διοίκηση και τους κάλεσε να συνεχίσουν την καλή δουλειά.
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας παραβρέθηκε και ο κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα. Ο κ. Σωτηρόπουλος μετέφερε την κυβερνητική πρόθεση για αρωγή στο έργο της ΔΕΘ ΑΕ.