"Το χέρι των εγκληματιών οπλίζεται από την ασυδοσία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς". ΑΥτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή την επίθεση στην καθαρίστρια ΒΕνετία Μανωλοπούλου(όπως κατήγγειλε, άγνωστη περιέχυσαν με καυστικό υγρό το αυτοκίνητό της, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της). Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΚΕ έχει ως εξής:
Μία ακόμα επίθεση και προσπάθεια τρομοκράτησης δέχθηκε συνδικαλίστρια καθαρίστρια. Αυτή τη φορά η επίθεση έγινε με καυστικό υγρό που έριξαν στο αυτοκίνητό της.
Το χέρι των εγκληματιών οπλίζεται από την ασυδοσία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ. Αυτή η πολιτική αποθρασύνει την εργοδοσία, ώστε να πάρει τα πιο βάρβαρα μέτρα ενάντια σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Διαφημίζουν τη «δημοκρατία» του στημένου κοινωνικού τους διαλόγου, όλοι όσοι συμμετείχαν παλιότερα και σήμερα – από την κυβέρνηση, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το ΣΕΒ. Ωστόσο, στους χώρους δουλειάς επικρατεί ο μεσαίωνας, η τρομοκράτηση και το δημοκρατικό δικαίωμα να συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι και να διεκδικούν βρίσκεται υπό διωγμό.
Όσο κι αν χρειάζεται να εκφοβίσουν και να απειλήσουν, για να περάσουν την αντεργατική πολιτική που απαιτεί το κεφάλαιο, να γνωρίζουν ότι μπροστά τους θα βρουν το εργατικό λαϊκό κίνημα ανασυγκροτημένο, ρωμαλέο, να υπερασπίζει τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων. Αυτή την απάντηση μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι μαζικά με τους αγώνες τους, με την απεργία που προκηρύσσουν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα στις 17 Δεκέμβρη και να στηρίξουν το ΠΑΜΕ, κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας καθαρίστριας και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ακόμη πιο αποφασιστικά.
Αυτές οι δολοφονικές ενέργειες θα μπαίνουν στο περιθώριο χάρη στην πάλη του λαού, όσο το εργατικό λαϊκό κίνημα ορθώνει το ανάστημά του. Να αντιπαλέψουν την πολιτική που γεννά την ασυδοσία των μονοπωλίων και τα αμύθητα κέρδη τους, ανοίγοντας την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.