Από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επίσκεψη στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, χθες, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. Αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά, με υγεία και καλή χρονιά σ’ όλο τον κόσμο», χαρακτήρισε «δύσκολη» τη χρονιά που κλείνει και είπε ότι η νέα «ξεκινά με ελπίδες». Παραδέχτηκε ότι, από πλευράς κυβέρνησης, αλλά και κόσμου, «χρειάζεται δουλειά, να προσπαθήσουμε όλοι πολύ περισσότερο και πάνω απ’ όλα εμείς, που μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες, να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και τα αδιέξοδα».
Ο κ. Μαγκριώτης διαπίστωσε ότι η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική, κάτι που απέδωσε «στο ότι ο κόσμος είναι ακόμη φοβισμένος και τα εισοδήματα πολύ περιορισμένα. Υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα για το μέλλον. Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι μεσοσταθμικά είναι καλύτερες. Τα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά απ’ αυτά του τραπεζιού των εορτών είναι χαμηλότερα και αυτό οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση. Οι τιμές όμως μερικών αγαθών, που έχουν ζήτηση ξεπερνούν τις περσινές, αλλά σε ελεγχόμενα όρια».
Ο υφυπουργός Υποδομών βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τα έργα της νέας κυβέρνησης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «με τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα των νέων θεσμών και πρωτοβουλιών, όπως είναι η αλλαγή του Τειρεσία, το Πτωχευτικό Δίκαιο, ο Νόμος για τις Τράπεζες, το Παρατηρητήριο τιμών, αλλά και με την προσπάθεια για μια ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και τη στήριξη της μεσαίας τάξης θα βρουν, τόσο η οικονομία, όσο και οι πολίτες το δρόμο της ανάτασης». Πρόσθεσε πως η ομιλία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στη Βουλή «δίνει αυτήν την ελπίδα» κι εξαπέλυσε επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ελπίζει να συναισθανθεί «τη ζημιά που έχει επιφέρει στην οικονομία», ώστε να συμβάλει, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, «σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας και των πολιτών, να πάμε μπροστά».