Δώρα ελπίδας και χαράς σε 50 παιδάκια ηλικίας 5-19 χρόνων στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, προσέφερε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί (ΝΕΟΙ). Το χωριό αυτό προσφέρει εδώ και χρόνια, την οικογενειακή ζεστασιά σε παιδιά τα οποία είναι ορφανά, απροστάτευτα ή προερχόμενα από διαλυμένες και προβληματικές οικογένειες με σκοπό την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αφού τους προσφερθεί η κατάλληλη αγωγή, φροντίδα και εκπαίδευση.
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, η Πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ, κ. Άννα Ευθυμίου, μαζί με μέλη και εθελοντές, επισκέφτηκαν το χωριό, μοίρασαν τρόφιμα, παιχνίδια αλλά και ρούχα στα παιδιά, συζήτησαν μαζί τους και αντάλλαξαν ευχές γεμάτες ελπίδα, αισιοδοξία και αγάπη δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι οι νέοι δεν είναι απαθής απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα.
Η Πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ, κ. Άννα Ευθυμίου υπογραμμίζει: «Οι φετινές γιορτές ας μας θυμίσουν για μια ακόμα φορά την αξία της ανθρώπινης υπόστασης, την αξία των συναισθημάτων, της προσφοράς και της αλληλεγγύης ιδίως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.»
Τα δώρα και τρόφιμα προέρχονταν από δωρεές νέων μελών και εθελοντών της οργάνωσης ΝΕΟΙ καθώς και από χορηγούς. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία παιχνιδιών ΚΟΥ ΚΟΥ για τη δωρεά παιχνιδιών και στα 50 παιδάκια, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία της σε τέτοια κοινωνικά θέματα.

Στη φωτογραφία η πρόεδρος της οργάνωσης προσφέρει δώρα σε εκπροσώπους του Χωριού