Περισσότερες ώρες έχουν οι καταναλωτές στη διάθεσή τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις Χριστουγεννιάτικές αγορές τους, καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Ωστόσο, οι καταστηματάρχες δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι φέτος.
Τον 13ο μισθό περιμένουν τώρα οι καταναλωτές, προκειμένου να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια των Χριστουγέννων. Πάντως η οικονομική κρίση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια και όπως προκύπτει από έρευνα του ΚΕΠΚΑ, μεγάλο μέρος του δώρου των Χριστουγέννων θα πάει σε δάνεια και κάρτες. Η οικονομική κρίση έχει ήδη πλήξει την αγορά, με τους καταστηματάρχες να μιλούν για μείωση τζίρων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:
Από χθες ως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργούν 10 π.μ. με 9 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο (19-20 Δεκεμβρίου) 10π.μ. με 8.μ.μ..
Στο διάστημα 21-23 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά από τις 10 π.μ. έως και τις 9 μ.μ., ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων θα κλείσουν στις 6 μ.μ.. Από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι κλειστά.
Εν αναμονή του νέου έτους, το ωράριο των καταστημάτων στο διάστημα 28-30 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν 10 π.μ. με 9 μ.μ. και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα κλείσουν στις 4 το μεσημέρι. Απο την πρώτη ημέρα του 2010 ως και τις 3 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου είναι αργία σε αντικατάσταση της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου που η αγορά θα λειτουργεί.