Μια πρωτοβουλία για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό κατά της γρίπης πολιτών οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και αδυνατούν να μετακινηθούν, αναλαμβάνει ο δήμος Συκεών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ελαχιστοποίηση της διασποράς του ιού Η1Ν1.
Τα στελέχη των δομών της υπηρεσίας Κοινωνικής Πολιτικής συγκέντρωσαν αιτήματα πολιτών που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού και εξέφρασαν επιθυμία να εμβολιαστούν στο σπίτι. Ακολούθως, ο δήμος προώθησε τα αιτήματα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Βόρειας Ελλάδας και με τη συνεργασία των δύο φορέων, υπό την εποπτεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι εμβολιασμοί ξεκινούν άμεσα.
Συγκεκριμένα και σε πρώτη φάση, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου κλιμάκιο γιατρών (με επικεφαλής τη διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ, Τζίνα Λεπτοκαρίδου), ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μέλη της δημοτικής αρχής και νοσηλευτές του ΚΑΠΗ, θα μεταβούν στις οικίες τεσσάρων πολιτών οι οποίοι, είτε για λόγους υγείας είτε εξαιτίας προχωρημένης ηλικίας, αδυνατούν να μετακινηθούν. Πρόκειται για έναν τετραπληγικό, μια καρκινοπαθή, μια πάσχουσα από οστεοπόρωση και έναν πάσχοντα από πνευμονοπάθεια.
Εξάλλου, όπως δήλωσαν ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Απατσίδης, ο δήμος Συκεών έχει εφαρμόσει προληπτικά μέτρα για την αποστείρωση όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών, των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων, των ΚΑΠΗ και γενικότερα των δημοτικών χώρων μαζικής συνάθροισης.
Παράλληλα, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ ομάδες ειδικών επιστημόνων επισκέπτονται τα διδακτήρια και ενημερώνουν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Καθημερινή είναι και η ενημέρωση και των μελών των τριών κέντρων ΚΑΠΗ, όσων επωφελούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ πρόσφατα διοργανώθηκε ειδική συνάντηση με τους γονείς ατόμων με αναπηρία που μετέχουν στα προγράμματα του δήμου.
Τέλος, ο δήμαρχος Συκεών, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΚΕ, με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας, προτείνει να ενταχθούν αντίστοιχοι εμβολιασμοί στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ.