Αύριο Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, το πρωί, θα απολογηθεί, στην τακτική ανακρίτρια Καβάλας ο 44χρονος διευθυντής δημοτικού σχολείου, που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδοφιλίας μέσω Ίντερνετ. Ο 44χρονος μετά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, στο λαίσιο του Αυτοφώρου, το μεσημέρι της Κυριακής αφέθηκε ελεύθερος και ζήτησε 24ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.
Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στην κατοικία του, στη Χρυσούπολη Καβάλας. Στα ίχνη του βρέθηκε, αρχικά, η Interpol, η οποία ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές και οργανώθηκε κοινή επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.
Στο σπίτι του δάσκαλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένας οπτικός δίσκος που περιείχε αποθηκευμένους υπερσυνδέσμους (URLs) προς ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και ποσότητα κάνναβης.
Ο 44χρονος υπηρεί στο τριθέσιο δημοτικό σχολείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ξεριά του Δήμου Χρυσούπολης. Σύμφωνα με το συνήγορό του, η χρήση του πορνογραφικού υλικού αλλά και της κάνναβης προορίζονταν για «προσωπική χρήση και ευχαρίστηση».