Μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»αποτελεί η χθεσινή είδηση, όπως ανακοινώθηκε από το DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά ο Οργανισμός ως συνεργαζόμενος φορέας.Συγκεκριμένα, σε συνάντηση των Μελών του DPI των Ηνωμένων Εθνών, η οποία πραγματοποιήθηκε 19 Νοεμβρίου 2009 στη Νέα Υόρκη, αποφασίστηκε ομόφωνα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να αναγνωρισθεί διεθνώς η 9η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 15 χρόνια από την ίδρυσή του, έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και αποτελεσματικό δίκτυο υπηρεσιών στην Ελλάδα, με πρωταρχικό στόχο την προστασία και ασφάλεια όλων των παιδιών. Έτσι, μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αποτελέσει πρότυπο έμπνευσης για τη σύσταση και λειτουργία άλλων φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πρόσφατα, μάλιστα, ο Οργανισμός ενημερώθηκε από τον φορέα «Supinda Childline» της Ταϊλάνδης ότι τον Ιανουάριο θα υλοποιηθεί ενέργεια για τη στήριξη και ενίσχυση σε είδος 2.000 παιδιών της χώρας. Η δράση αυτή, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνέχεια του οράματος του Ανδρέα, χαρίζοντας χαμόγελο σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Σήμερα, 20 χρόνια μετά την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το όραμα ενός παιδιού, του 10χρονου Ανδρέα, ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και η υλοποίησή του στόχο σε όλο τον κόσμο!