Δένδρα και λαμπιόνια, παραμύθια και δώρα με συντροφιά τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη, τραγούδια, χορούς και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Συκεών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. «Τα Χριστούγεννα είναι ενθύμηση της ουσίας που πρέπει να χαρακτηρίζει τη ζωή μας. Μια νέα αρχή κάθε φορά για να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και, ελεύθεροι πια, να προσφέρουμε. Μαζί θα συνεχίζουμε και το 2010 τον αγώνα για ποιοτική παιδεία, δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:
Σαββατοκύριακα 28, 29 Νοεμβρίου και 5, 6 Δεκεμβρίου
15η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 19 χορωδίες από την Ελλάδα και η Ακαδημαϊκή Χορωδία του Δημόσιου Πανεπιστημίου της Ρωσίας.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο (Ρ.Φεραίου-Μεγάρων), 6 μ.μ.
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Χριστουγεννιάτικο παζάρι με προϊόντα του Εργαστηρίου της Υπηρεσίας ΑμεΑ δήμου Συκεών.
Πολιτιστικό Κέντρο (Κομνηνών 38), 6 μ.μ. έως 8 μ.μ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου
Ανάβουμε τα λαμπιόνια στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας και με πολύχρωμα πυροτεχνήματα υποδεχόμαστε τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του, μαζί με:
 τη Νεανική Βυζαντινή Χορωδία δήμου Πανοράματος
 τη Φιλαρμονική του δήμου Συκεών
 τη Φιλαρμονική του Παπάφειου Ιδρύματος
Πάρκο Ελπίδος, 7 μ.μ.
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού
Θύμισες Χριστουγέννων…
Με χορό και τραγούδια, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας του ΚΑΠΗ Συκεών μας ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο, 6μ.μ.
Δέντρο της Αγάπης
Μετά την παράσταση ανάβουμε τα φώτα στο Δέντρο της Αγάπης, μπροστά στο Δημαρχείο. Με την ελπίδα και την πίστη ότι τα κλαδιά του θα γεμίσουν από δώρα αγάπης για το Χαμόγελο του Παιδιού, τα μέλη του ΚΑΠΗ θα μας περιμένουν καθημερινά (9π.μ.-2μ.μ.) έως τις 31 Δεκεμβρίου, στο δημαρχείο και στη συμβολή των οδών Επταπυργίου και Ρ.Φεραίου.
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
Τα παιδιά ετοιμάζουν γιορτινές κατασκευές στο εργαστήριο του Αϊ Βασίλη
Οι βοηθοί του έχουν αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Να ανακαλύψουν τα νέα ταλέντα που θα πλαισιώσουν τον Αϊ Βασίλη. Η επιλογή θα είναι δύσκολη και όλα τα παιδιά θα περάσουν από ένα μαραθώνιο παιχνιδιών και διαγωνισμών. Άραγε έχουν το ταλέντο που θα μαγέψει τον Αϊ Βασίλη;
Πολιτιστικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου
Ήθη και Έθιμα του Δωδεκαημέρου
Παραδοσιακά έθιμα του Δωδεκαημέρου αναβιώνουν μέσα από τραγούδια και χορούς, από τα χορευτικά τμήματα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών (Δ.Κ.Ε.Κ.Π & Π).
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο, 6 μ.μ.
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη
Γλεντάμε με ζωντανή μουσική, δοκιμάζουμε νέες γεύσεις, γνωρίζουμε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς.
Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου -5ου δημοτικών σχολείων (Δενδροφυτεία), 8 μ.μ.
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικα Παραμυθάκια
Τα θεατρικά εργαστήρια παιδιών δημοτικού της Δ.Κ.Ε.Κ.Π & Π μας θυμίζουν παραμύθια που αγαπήσαμε.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο, 7 μ.μ.
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη
Ιστορίες βασισμένες στα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζουν τα παιδιά των θεατρικών εργαστηρίων της Δ.Κ.Ε.Κ.Π & Π. Οι λιλιπούτειοι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής και μας δίνουν τη χαρά να απολαύσουμε τα έργα του Παπαδιαμάντη.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο, 7 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
Τη διαχρονική ιστορία του τσιγκούνη Σκρούτζ που πήρε ένα γερό μάθημα για τον εγωισμό του, ζωντανεύουν τα παιδιά των θεατρικών εργαστηρίων της Δ.Κ.Ε.Κ.Π.&Π, προσκαλώντας όλους να ανοίξουμε τις καρδιές μας στην αγάπη και την προσφορά.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο, 8 μ.μ.
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη συναυλία
με τους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Συκεών
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο, 7:30 μ.μ.
Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου
Γλέντια σε κάθε γωνιά του δήμου μας
Αποχαιρετάμε το 2009 από τις 12 το μεσημέρι στήνοντας παραδοσιακά γλέντια σε κάθε γειτονιά και υποδεχόμαστε το 2010 με κρασί, χορό, νόστιμα εδέσματα και ευχές για ειρήνη, υγεία και καλοτυχία.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο δήμος Συκεών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού, το Δημοτικό Ωδείο, το
ΚΑΠΗ, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών Συκεών.