Πράσινα κλαδιά ελάτου, κόκκινα κεριά, και στον αέρα μια μυρωδιά από καρβουδισμένα φουντούκια, γλυκά και μπισκότα, κανέλα και αχνιστό κόκκινο κρασί: Με αυτές τις εικόνες και μυρωδιές είναι γνώριμα σε όλους μας τα χριστουγεννιάτικα παζάρια στη Νυρεμβέργη, στο Μόναχο και στη Βιέννη.
Αλλά και στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι πύλες, για το χριστουγεννιάτικο παζάρι στη Γερμανική Σχολή στην Πυλαία, πίσω από το Πράκτικερ.
Για 33στη φορά καλεί και φέτος η Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόφωνων την Κυριακή, στις 29. Νοεμβρίου 2009, όλους τους Θεσσαλονικείς στα γιορτινά στολισμένα σταντς: Εκεί θα βρείτε χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα με μεράκι,χριστουγεννιάτικα δώρα από όλο το κόσμο, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια από έλατο, γλυκά και σπιτικές τούρτες.
Ένα στάντ με βιολογικά προιόντα θα πουλάει fair-trade βιολογικό καφέ και τσάι. Επίσης από διάφορους συνεταιρισμούς θα διαθέτονται προς πώληση παιχνίδια, κοσμήματα από όλο το κόσμο.
Στην αυλή της Σχολής θα προσφέρονται λαχταριστά γερμανικά λουκάνικα, πατατοσαλάτα και ζεστό κόκκινο κρασί μαζί με άλλες γερμανικές λιχουδιές. Μελωδική χριστουγεννιάτικη μουσική των χορωδιών θα συνοδεύει τους επισκέπτες στη βόλτα τους, προσκαλώντας τους να ξεκουραστούν στο ωραίο φουαγιέ της Σχολής. Υπαρχει και ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες όπως ένα στάντ που τα παιδιά θα μπορούν να βάψουν το προσωπό τους με χαρούμενα χρώματα. Τα κέρδη αυτής της μεγάλης γιορτής θα βοηθήσουν στο κοινωνικό έργο για τις ελληνο-γερμανικές οικογένειες σε κρίση ή για άλλους πληγέντες, η εργασία αυτή πραγματοποιείται από μια ομάδα συνεργατών και 25 εθελοντών.
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε.
Ώρες Παζαριού: 10.00 έως 15.00, Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, δίπλα στο Πράκτικερ, Είσοδος Ελεύθερη!

Υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και του Δημάρχου του Δήμου Θεσσαλονίκης,