Ευρεία σύσκεψη με θέμα «Αθλητική Βία» συγκάλεσε σήμερα Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αστυνομικοί διευθυντές της Θεσσαλονίκης, οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι πρόεδροι των ΠΑΕ, των ΚΑΕ και των Ερασιτεχνικών Σωματείων ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, καθώς και εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, του οποίου την παρουσία είχε ζητήσει ο υφυπουργός προκειμένου να καταδειξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για θέματα αθλητικής βίας.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των συνδέσμων επεσήμαναν ότι η αθλητική βία έχει «βγει» πλέον εκτός γηπέδων. Όπως είπαν, ζητούμενο είναι η αυτοκάθαρση και η εξυγίανση των συνδέσμων από ανεξέλγκτα και κακοποιά στοιχεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο που παίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα οι αθλητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ από όλες τις πλευρές συμφωνήθηκε ότι ζητούμενο είναι η ισονομία.
Ο κ. Βούγιας τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η σταδιακή μείωση των αστυνομικών δυνάμεων στα γήπεδα. Ο υφυπουργός έθεσε ενώπιον των ευθυνών τους τόσο τους παράγοντες των ομάδων, οι οποίοι συχνά με δηλώσεις τους προκαλλούν φανατισμό, όσο και τους οργανωμένους φιλάθλους, οι οποίοι πολλές φορές επιτρέπουν την παρείσφρυση ακραίων και εγκληματικών στοιχείων.
Όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ακόμη καλύτερα τη δουλειά της, με σχέδιο και επαγγελματισμό. Είναι αδήρητη η αναγκη για εφαρμογή των νόμων για τη βία στα γήπεδα, οι νόμοι θα τηρηθούν και θέλουμε τη στήριξη όλων των πλευρών, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βούγιας, ενώ ζήτησε από όλες τις πλευρές την επίδειξη ωριμότητας και αυτοσυγκράτησης.
Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι να έχουμε γεμάτα γήπεδα, όπου οι οικογένειες θα μπορούν να απολαμβάνουν πλούσιο θέαμα και οι οπαδοί θα μπορούν ελεύθερα να μετακινούνται. «Ο αθλητισμός είναι γιορτή, όχι πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιας.
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, στην Αθήνα, ο κ. Βούγιας είχε συνάντηση με τον νέο γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς θέματα αντιμετώπισης της αθλητικής βίας