Νέα εισαγγελική έρευνα θα διεξαχθεί για τη διπλή τραγωδία σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή, σε διάστημα ενός 24ωρου, δύο νεαροί, ηλικίας 28 και 27 ετών, εξαιτίας δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα.
Με έγγραφη παραγγελία του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί, εάν υπάρχουν αξιόποινες ευθύνες σε βάρος του μηχανολόγου που διενήργησε την πραγματογνωμοσύνη στο ξενοδοχείο, λίγες ώρες μετά τον πρώτο από τους δύο θανάτους. Συγκεκριμένα, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πραγματογνώμονα, ο οποίος, κατά το γενόμενο έλεγχο στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του δωματίου, όπου βρέθηκε νεκρός ο 28χρονος, δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα. Η εισαγγελέας θα διερευνήσει, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Εξάλλου, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε χθες το πρωί η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πανοράματος για τους δύο θανάτους. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που κλήθηκαν για έρευνες, μετά τη διαπίστωση και του δεύτερου θανάτου.
Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες κατά παντός άλλου υπευθύνου. Ήδη, για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 34χρονου ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια.