"Αναμένω μία ευχάριστη συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων, έτσι ώστε η συνάντηση αυτή να συμβάλει στη βελτίωση του γενικότερου κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών. Δεν αναμένω ότι στην συνάντηση της Παρασκευής θα επιλύσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων 18 ετών, παρά μόνο αναμένω πως η συνάντηση θα δώσει ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών". Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, στα Σκόπια για τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή, στις Πρέσπες, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας σημείωσε ότι κάποιος, στο εσωτερικό των Σκοπίων, προσπαθεί να δημιουργήσει υπερβολικές προσδοκίες. Παραδέχτηκε ότι, στο περιθώριο της συνάντησης, που αφορά τις κλιματικές αλλαγές, "θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που μας αφορούν και τα οποία είναι σημαντικά για εμάς", αλλά όσον αφορά το θέμα της ονομασίας πρόσθεσε ότι οι θέσεις του είναι γνωστές.
Στη συνάντηση των Πρεσπών, ο κ. Παπανδρέου προσκάλεσε σε ανεπίσημη συνάντηση τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και των Σκοπίων. Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σχετικά με την επικείμενη συνάντηση των κ.κ Παπανδρέου και Γκρούεφσκι, έκρινε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί μέρος των επαφών με την ελληνική πλευρά, οι οποίες αποσκοπούν στην εμπέδωση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.