Το όνομα Πασχάλης πήρε 17χρονος ρομ, ο οποίος βαπτίστηκε, σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009, στις 8 το βράδυ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Δενδροπόταμο. Νονά του ήταν η αντινομάρχης Υγείας, Αθηνά Αηδονά. Και, φυσικά, μετά τη βάπτιση, ακολούθησε τρικούβερτο τσιγγάνικο γλέντι... Παρά το ότι οι καλεσμένοι ήταν... μόνο 80, κάτι που σημαίνει ότι όλα έγιναν σε "στενό οικογενειακό κύκλο"!
«Οι γονείς του Πασχάλη, οι οποίοι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τον βαφτίσουν. Τα δικά μας έθιμα μας επιβάλουν στους γάμους και στα βαφτίσια να κάνουμε δώρα στους κουμπάρους και να κάνουμε ένα γλέντι. Οι γονείς του Πασχάλη δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα και έτσι το παιδί έμεινε αβάπτιστο μέχρι τα 15 του» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πρόεδρος του Πανελληνίου Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Ρομά, Αννούλα Μάγγα, η οποία και πρότεινε στην αντινομάρχη Υγείας κ. Αηδονά να γίνει η πνευματική μητέρα του Πασχάλη.
«Εκείνο που με συγκίνησε και με έκανε να θέλω να γίνω η νονά του Πασχάλη, ήταν ότι το παιδί αυτό πηγαίνει στο σχολείο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, τις οποίες αντιμετωπίζουν και άλλα παιδιά των Ρομά, από τα οποία τα περισσότερα δεν πηγαίνουν σχολείο. Είναι ένα μικροκαμωμένο και συνεσταλμένο παιδί και εμείς από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσουμε να το βοηθήσουμε» δήλωσε η κ. Αηδονά.