Σκηνές από αστυνομική ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2009, στον Εύοσμο, κατά την καταδίωξη ΙΧ φορτηγού από περιπολικό. Όλα άρχισαν όταν οι αστυνομικοί που περιπολούσαν, έκαναν σήμα σε φορτηγό να σταματήσει, στην προέκταση της οδού Παπάγου. Ο οδηγός, όμως, πάτησε γκάζι.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το φορτηγό, κάνοντας οπισθοπορεία, εμβόλισε αρχικά το περιπολικό και συνέχεια, λόγω των επικίνδυνων ελιγμών και της μεγάλης ταχύτητας, με την οποία κινούνταν, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας του υλικές ζημιές.
Στη συνέχεια οι τρεις επιβάτες του φορτηγού αποβιβάστηκαν και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, αλλά οι δύο από αυτούς συνελήφθησαν από αστυνομικούς ενώ αναζητείται ο τρίτος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είναι ελληνικής υπηκοότητας, 31 και 24 ετών, οι οποίοι, πριν από τη σύλληψή τους παραβίασαν περίφραξη αποθηκευτικού χώρου εταιρείας πώλησης φορτηγών, και έκλεψαν ανταλλακτικά. Μετέφεραν τα κλοπιμαία με το φορτηγό, το οποίο, επίσης, είχαν κλέψει πριν δέκα μέρες, από την περιοχή της Τούμπας.
Τόσο τα ανταλλακτικά όσο και το κλεμμένο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Να σημειωθεί ότι ο 24χρονος ο οποίος οδηγούσε το κλεμμένο φορτηγό, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.