Να ψηφίσουν και οι φίλοι της Ν.Δ. στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Σε αυτό επιμένουν οι υποψήφιοι για την προεδρία, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του νομάρχη Θεσσαλονίκης.
«Το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών ήταν «αλλάξτε τα όλα κι αλλάξτε κι εσείς» και η πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, που θα οδηγήσει και στην επανίδρυση της Ν.Δ., είναι το άνοιγμα και πάλι προς την κοινωνία», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Ένα κόμμα για να μπορέσει να υπάρξει πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», είπε και υπογράμμισε πως η πρόταση του υποβλήθηκε με σαφήνεια κι έτυχε της κοινωνικής υποδοχής. «Θα πρέπει να ανοίξουν και πάλι διάπλατα οι πόρτες και ο μόνος τρόπος είναι να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι κατά τρόπο οργανωμένο και συστηματικό, πάντοτε κάτω από μια βασική αρχή. Όλες και όλοι που θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρόσκληση θα αποδέχονται τις αρχές και τις αξίες της παράταξης», εξήγησε.
Ζήτησε να ανανεωθούν τα μητρώα των κομματικών οργανώσεων, να επιστρέψουν όσοι απομακρύνθηκαν και όσοι φίλοι του κόμματος απογοητεύθηκαν κι εμφανίστηκε ενωτικός: «Ανήκουμε όλοι στην ίδια παράταξη, στην ίδια οικογένεια. Την επομένη των εκλογών θα είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί στο πλευρό του νέου αρχηγού».
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης -και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Παν. Ψωμιάδης, δήλωσε ότι «πρέπει να αφήσουμε τα κομματικά στεγανά, να αγγίξουμε τις ψυχές της κοινωνίας και των πολιτών. Εξάλλου, οι φίλοι πολλές φορές είναι καλύτεροι από τα αδέλφια μας».
Σε ερώτηση για το τι θα πράξουν αν η Κ.Ε. της Ν.Δ. απορρίψει την πρόταση να ψηφίσουν και οι φίλοι, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Μην προκαταλαμβάνετε την άποψη και τη θέση που θα καλλιεργηθεί μέσα από ένα διάλογο στην Κ.Ε. Τα μέλη της Κ.Ε. είναι μαχητές αυτής της παράταξης που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή και αισθάνθηκαν ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν τους δόθηκε καν η ευκαιρία να αρθρώσουν λόγο και άποψη».
Το βράδυ ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με στελέχη της Ν.Δ., σε ξενοδοχείο της πόλης. Η προεκλογική συγκέντρωσή του έχει προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου 2009.