«Η Αντιγόνη θα μπορούσε να είναι ένα από τα σύγχρονα παιδιά των δρόμων, αυτά με τις κουκούλες, μόνο που αυτή δεν φοράει κουκούλα, δεν καλύπτει το πρόσωπό της, διεκδικεί, μάχεται ανοιχτά». Αυτό τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2009, η «Αντιγόνη» της παράστασης του ΚΘΒΕ, Ευσταθία Τσαπαρέλη.

Για «το καθήκον των νέων για αντίσταση, για την επανάσταση που είναι σύμφυτη της νεότητας αλλά και το καθήκον των μεγαλυτέρων να δημιουργούν τις συνθήκες αυτή η επαναστατικότητα να μετεξελίσσεται σε δημιουργική σχέση με την κοινωνία και τον πολιτισμό», μίλησε ο διευθυντής του ΚΘΒΕ και ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τάσος Ράτζος.
Η «Αντιγόνη» σε γλώσσα σύγχρονη και κατανοητή, έχει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών στις 13.00.
Μάλιστα, τα σκηνικά είναι «ζωγραφισμένα» από δύο 14χρονους γκραφιτάδες.
Νεαροί-απόφοιτοι της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ είναι στην πλειονότητά τους και όλοι οι συντελεστές και ηθοποιοί της παράστασης που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Τάσου Ράτζου και μετάφραση της λογοτέχνιδας Σοφίας Νικολαΐδου.
Παραστάσεις θα δίνονται από Τρίτη έως και Παρασκευή στις 10.30 (για τα σχολεία) και κάθε Κυριακή στις 13.00 για το κοινό.

Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το photoreportage.gr