"Το νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης κτίστηκε σε μια περιοχή που θα έπρεπε να δοθεί στους κατοίκους της πόλης ως χώρος πρασίνου, ενώ δεν είναι ένα «πράσινο» κτίριο". Αυτό τόνισαν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης. Δήλωσαν, μάλιστα, ότι δε θα παραστούν στην αποψινή τελετή εγκαινίων και θα είναι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει έξω από το δημαρχείο, υπογραμμίζοντας ότι το κτίριο του νέου δημαρχείου δεν είναι αντάξιο της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στη υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, είπε ότι υπάρχουν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης στον Δήμο και επί χρόνια συνέβαιναν σημεία και τέρατα χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.
Ο κ. Κουράκης καταλόγισε ευθύνες στον δήμαρχο γιατί το νέο δημαρχείο δεν κτίστηκε με βάση τις «πράσινες» προδιαγραφές και είπε ότι μπορούν να γίνουν και τώρα παρεμβάσεις, οι οποίες, όμως, θα κοστίσουν.
Ο κ. Τρεμόπουλος είπε ότι δεν θέλουν να κατεδαφιστεί το κτίριο αλλά εκ των υστέρων να εφαρμοστούν μέθοδοι και πρακτικές αντίστοιχες με αυτές που εφαρμόζονται στα «πράσινα» κτίρια της Ευρώπης. Κάλεσε, επίσης, σε κοινό βηματισμό τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου στις δημοτικές εκλογές του 2010.