Με πολύ θερμά λόγια για την ηγεσία και την πολιτική διαδρομή του Κώστα Καραμανλή μίλησαν Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πρωθυπουργού στο Ζάππειο Μέγαρο. Η Νέα Δημοκρατία είναι περήφανη για τον Κώστα Καραμανλή, τόνισαν αρνούμενοι κάθε σχόλιο για την κούρσα διαδοχής.
Σε μία λακωνική δήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη είπε μπροστά στις κάμερες ότι ο Κώστας Καραμανλής απέδειξε στη διάρκεια όλης αυτής της διαδρομής ότι είναι ένας πολύ μεγάλος ηγέτης και αυτή η παράταξη είναι περήφανη γι' αυτόν.
Προχωράμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, είπε στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι περήφανη που είχε για ηγέτη της τον Κώστα Καραμανλή.
Ο Δ.Αβραμόπουλος είπε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία ιστορική παράταξη με σπουδαία συνεισφορά στην πορεία του τόπου. «Ένα μπορώ να σας πω, αυτή η παράταξη από αυτή την εξέλιξη θα βγει ακόμη πιο δυνατή, πιο ισχυρή, πιο αποφασισμένη να υπηρετεί τον τόπο και την κοινωνία» ανέφερε.
Είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και αυτή την ενότητα και την αλληλεγγύη την εγγυόμεθα, συνέχισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στεκόμαστε κοντά στον πρωθυπουργό, είμαστε περήφανοι που είχαμε έναν τέτοιο ηγέτη και σήμερα όλοι ενωμένοι προχωράμε μπροστά και το μέλλον είναι λαμπρό, δήλωσε για να συμπληρώσει ότι οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα αναλαμβάνονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος.
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε από πλευράς του ότι «για τον Κώστα Καραμανλή και για τους χιλιάδες οπαδούς, τα στελέχη αυτής της παράταξης και ιδιαίτερα της νεολαίας, η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν ηττάται γιατί υπήρξε πάντα ο στυλοβάτης της πατρίδας, ως εκ τούτου και μετά από αυτή την πραγματικά συγκινητική χειρονομία που δείχνει το εκτόπισμα, την εμβέλεια, το μέγεθος του ανδρός, το μόνο που έχω να πω στους Νεοδημοκράτες, είναι ψηλά το κεφάλι.
Σε ερωτήματα των δημοσιογράφων αρνήθηκαν όλοι να απαντήσουν σχετικά με υποψηφιότητά τους για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.