Καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής, στην Πιερία. Συνεργεία υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης Πιερίας, με τη βοήθεια μισθωμένων μηχανημάτων από ιδιώτες, καθαρίζουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο από τα χώματα, τις πέτρες και τα κλαδιά δένδρων που παρέσυραν τα ορμητικά νερά της βροχής. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Βόρειας Ελλάδας συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές.
Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, με το δήμαρχο Δίου Πιερίας Γρηγόρη Παπαχρήστο, έδωσαν, σήμερα Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2009, συνέντευξη Τύπου. Όπως ανακοίνωσαν, η καταγραφή των ζημιών ολοκληρώθηκε κατά 90%. Διαπιστώθηκε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο των Δήμων Δίου, Πέτρας, Ελαφίνας και Πιερίων.
Εκτός από το Δήμο Δίου, όπου έχουν προκληθεί οι μεγαλύτερες καταστροφές, στο δήμο Ελαφίνας προκλήθηκαν ζημίες σε τρεις γέφυρες κι έξι. Δε λειτουργεί, επίσης, ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής. Προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Λαγόραχης, Μοσχοποτάμου, Λαγόραχης και Ρητίνης, ενώ στο δήμο Κατερίνης, όπου κυρίως πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών.
Μαζί με τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα και η ανακατασκευή τμήματος του αναχώματος στο κανάλι της Νέας Εφέσου που κατέρρευσε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι περιοχές της Βροντούς και της Καρίτσας.
Την ίδια στιγμή, οι αγρότες των περιοχών αυτών καταθέτουν αιτήσεις για να αποζημιωθούν για ζημιές κυρίως σε αποθήκες με σιτάρι, καλαμπόκι και άλλα αγροτικά προϊόντα.
Τέλος, συνεχίζονται, χωρίς αποτέλεσμα, από το πρωί, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 46χρονου ο οποίος παρασύρθηκε μαζί με τι αυτοκίνητο που οδηγούσε από τα ορμητικά νερά της βροχής στη διάρκεια της σφοδρής νεροποντής.