Για σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009, είναι προγραμματισμένα τα εξής:
* Παγκόσμια Ημέρα του Πλυσίματος των Χεριών η σημερινή.

* Αρχίζει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

* Στις 8.30 π.μ., αρχίζει η λειτουργία των Κέντρων Προληπτικής Ιατρικής στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη χρήση της σύγχρονης Τηλεϊατρικής Τεχνολογίας. Η έναρξη και η επίδειξη θα γίνει στο Ε΄ Κ.Α.Π.Η. (οδός Αλεξανδρείας 27), παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αστέριου Δεληγιάννη.

* Στις 9 π.μ. η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

* Στις 9 π.μ. με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, εξόρμηση στήριξης και αλληλεγγύης του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, στους απεργούς λιμενεργάτες στην προβλήτα του ΟΛΠ [OLPr.AT] , που έχει παραχωρηθεί στην κινεζική COSCO.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον μητροπολίτη Γαλλίας, Εμμανουήλ.

* Στις 10 π.μ. η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που θα λειτουργήσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, στην οδό Μοναστηρίου 124.

* Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης σύσκεψη για τους εμβολιασμούς της ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης Α, εν όψει της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων του νομού.

* Στις 11 π.μ. η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΑΕ

* Στις 11:30 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί διαδοχικά τους νέους πρέσβεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές, Muhammad Azizul Haque, της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Mehmet Hasan Göğüş, της Αγίας Έδρας Mons.Luigi Gatti και της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Gagik Ghalatchian, οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

* Στις 12:30 μ.μ. σύσκεψη στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων για θέματα μετανάστευσης.

* Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη, στα γραφεία της ΓΣΕΕ

* Στις 12:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» συνέντευξη Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη συναυλία με τίτλο: «Ένα τραγούδι για το περιβάλλον», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

* Στη 1 μ.μ. συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΑΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.

* Στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υφυπουργού Δημήτρη Δρούτσα, με τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ, στις 2 μ.μ. με τον πρέσβη της Ισπανίας, Miguel Fuertes Suarez, στις 2:30 μ.μ. με τον πρέσβη του Πακιστάν, Iftikhar Hussain Kazmi, και στις 3 μ.μ. με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Daniel Speckhard.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, και του υφυπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη, με την ΟΤΟΕ.

* Στις 7 μ.μ., αφιέρωμα στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Παλαμά, από τα Δημήτρια, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του δήμου Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ., το θεατρικό "Δεσποινίς Μαργαρίτα", με την Όλια Λαζαρίδου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη".