Στη Λειψία θα βρεθεί, 7 με 10 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Η επίσκεψη αυτή θα γίνει στα πλαίσια των δράσεων, του πρωτοκόλλου συνεργασίας και επανεργοποίηση της αδελφοποίησης, Θεσσαλονίκης - Λειψίας, που υπέγραψε πέρσι, με το Δήμαρχο της πόλης Μπουχάρντ Γιούνγκ.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκλήθη για να μιλήσει στο Πανευρωπαϊκό Forum Δημάρχων, που διοργανώνεται στην Λειψία και έχει ως γενικό θέμα: «Αστική ανάπτυξη και Δημοκρατία: το όραμα για τις επόμενες δεκαετίες».
Η ενότητα στην οποία θα συμμετέχει έχει να κάνει με την «Εκπαίδευση και κοινωνικές επιπτώσεις». Στην ίδια ενότητα, θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι της Χάγης, του Ανόβερου και του Μπουρνό.
Το συγκεκριμένο Forum διοργανώνεται με την ευκαιρία της επετείου των 20 χρόνων από την «Ειρηνική επανάσταση της Λειψίας» και της πορείας χιλιάδων ανθρώπων με αναμμένα κεριά, που οδήγησαν μετά από λίγο στην πτώση του τείχους του Βερολίνου. Σε αυτό συμμετέχουν Δήμαρχοι, από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Μετά το τέλος των ομιλιών, θα γίνει η επίσημη πανηγυρική εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων στην οποία θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας Χόρστ Κέλερ.
Στη χθεσινή καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο γεγονός σημείωσε: «είναι πολύ σημαντικό το ταξίδι στη Λειψία , καθώς, στο Forum που διοργανώνεται εκεί, θα υπάρξουν τρεις ενότητες και οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν, θα αφορούν πολύ σημαντικά θέματα, που έχουν να κάνουν με την αστική ανάπτυξη».