Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ακόμη και χάρτη, για το πώς να φθάσει ο ψηφοφόρος στο εκλογικό τμήμα όπου θα ασκήσει τα καθήκοντά του, βρίσκει όποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης στο Ίντερνετ . Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στη χθεσινή τελευταία καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, πριν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ενημέρωσε για τους τρόπους, με τους οποίους ο κάθε δημότης μπορεί να μάθει σε πιο εκλογικό κέντρο ψηφίζει. Όπως είπε, η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όσον αφορά την προετοιμασία και την ενημέρωση των πολιτών για το που θα ψηφίσουν.
Συγκεκριμένα ο κάθε δημότης μπορεί να μάθει που ψηφίζει μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, το πατρώνυμό του και το έτος γέννησής του. Η ακριβής διεύθυνση του εκλογικού τμήματος υποδεικνύεται σε ψηφιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης.
Επίσης Λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο όπου ο καθένας μπορεί να μάθει που ψηφίζει δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, το πατρώνυμό του και το έτος γέννησής του. Το τηλέφωνο είναι 2310.55.55.20 & 2310.55.59.50.
Οι ώρες λειτουργίας του Τμήματος Εκλογικών Καταλόγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στην Καραολή και Δημητρίου 14-πρώην Διοικητήριο, θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 07:30 έως τις 20:30 για να ενημερώνει τους δημότες και τους ετεροδημότες σχετικά με το πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Επίσης έγινε γνωστό πως από σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν από το Δήμο Θεσσαλονίκης οι εκλογικές καταστάσεις τόσο στο Δημαρχείο όσο και στα σχολεία που θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα.
Όπως ανακοινώθηκε, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου οι υπηρεσίες του Δημοτολογίου, των Εκλογικών Καταλόγων και του Μητρώου Αρρένων θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 07:00 έως τις 24:00 για την έκδοση πιστοποιητικών ταυτοτήτων, βεβαιώσεων ταυτοπροσωπίας, κ.ά, ενώ την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ημέρα διεξαγωγής των εκλογών οι παραπάνω υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 07:00 έως τις 22:00.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά το τέλος της ενημέρωσης, για τους εκλογικούς καταλόγους, ευχήθηκε καλή ψήφο σε όλους τους Έλληνες και τους συνέστησε να ψηφίσουν «και με την καρδιά αλλά και με το μυαλό».