Δεν άφησε κανέναν... παραπονεμένο, απόψε το βράδυ (Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009), η Αλέκα Παπαρήγα. Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, από το μπαλκόνι της πλατείας Αριστοτέλους, όπου έγινε η κεντρική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος για τη Θεσσαλονίκη , εξαπέλυσε πυρά εναντίον Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Οικολόγων Πράσινων.
"Δεν είναι δυνατό σήμερα, ύστερα από τόσα που έχετε υποφέρει, να ψηφίσετε το ίδιο κόμμα που ψηφίζουν βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, αλλά και τρωκτικά που νέμονται ένα κομμάτι της πίτας των κερδών και των κοινοτικών κονδυλίων", είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.
Σε όσους σκέπτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να φύγει η Ν.Δ. επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει αυτοδυναμία για να παραγραφούν οι ευθύνες του για τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τα Stage, ενώ κατήγγειλε τη συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου έναντι των ΗΠΑ από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Τζορτζ Μπους επειδή έδωσε στοιχεία για πυρηνικά όπλα που δήθεν είχε το Ιράκ.
"θα συναντήσουμε το χειρότερο ΠΑΣΟΚ που έχουμε γνωρίζει, τη χειρότερη Ν.Δ.", εκτίμησε η Α. Παπαρήγα και σημείωσε πως η μόνη διαφορά ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα είναι η διαπάλη για την κυβερνητική καρέκλα, το τιμόνι στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα η Ν.Δ. έχασε την εύνοια των επιχειρηματιών, τώρα την έχει το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ένα χάρισμα που έχει το ΠΑΣΟΚ, ότι μπορεί να παραπλανά το λαό πιο εύκολα, πιο επιδέξια από τη Ν.Δ. Και να ενσωματώνει εργατικές και λαϊκές δυνάμεις μέσω της ΓΣΕΕ, των εργατικών κέντρων, της ΓΣΕΒΕΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ", είπε και συμπλήρωσε πως αυτό για το λαό δεν είναι χάρισμα, αλλά είναι παγίδα.
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί καιροσκοπικά και για ψηφοθηρικούς λόγους την αριστερή φρασεολογία, ενώ βρίσκεται σε συναδελφική άμιλλα με τη σοσιαλδημοκρατία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν αναδειχθεί σε συνεπείς φορείς της "πράσινης μπίζνας", είπε η Α. Παπαρήγα και για τον ΛΑΟΣ τόνισε ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι πως θα γίνει κυβερνητικός εταίρος, είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να "μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί" ούτε τη Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσουν το ΚΚΕ η ενίσχυση του οποίου είναι η ρεαλιστική απάντηση για τον λαό.