Αποσύρθηκαν από το οδόστρωμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος των Τεμπών και αποχώρησαν, οι κτηνοτρόφοι που είχαν κλείσει τον κόμβο, γύρω στη μια μετά το μεσημέρι, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Έτσι, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του δρόμου έχει αποκατασταθεί.
Η αποχώρηση των κτηνοτρόφων από τα Τέμπη αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη, όλων των προέδρων των συλλόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, που θεώρησαν ότι «με την προειδοποιητική κινητοποίηση, το μήνυμα έχει σταλεί στην κυβέρνηση». Οι κτηνοτρόφοι διευκρίνισαν πως «δεν υπαναχωρούν από τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, θα επιστρέψουν με νέες κινητοποιήσεις».
«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό, στη ΔΕΘ, μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινώσει, να υπάρχουν οι σχετικές δεσμευτικές εξαγγελίες για την άμεση ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης.
Όπως ανέφερε ο κ. Καμπούρης, σε περίπτωση που δεν εξαγγελθούν στη ΔΕΘ τα συγκεκριμένα μέτρα για τους κτηνοτρόφους, θα ακολουθήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, «δυναμική κινητοποίηση, με συγκεντρώσεις κτηνοτρόφων σε τελωνεία, οδικά κομβικά σημεία και αεροδρόμια», στόχος της οποίας θα είναι «η δίκαιη επίλυση των προβλημάτων μας».