• Στις 9:10 πμ, αρχίζει το Διεθνές Συνέδριο στην περιοχή των Πολυδιάστατων Συστημάτων «6th International Workshop on Multidimensional (nD) Systems (nDS 2009)», το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ., έως και την 1η Ιουλίου 2009, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ.
  • Στις 10:30 πμ, ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ξεκινώντας μια σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε) για να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, όπως και την έκρηξη της ανεργίας.
  • Στις 11 πμ, το ΠΑΜΕ οργανώνει συνέντευξη Τύπου της επιτροπής αγώνα στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τις θέσεις για τη δασοπροστασία
  • Στις 11:30 πμ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί, στη Θεσσαλονίκη, με τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης)
  • Στις 2:30 μμ, η ανάλυση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, οι προκλήσεις του νέου εκλεγμένου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι πολιτικές προτεραιότητες της σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου και η ενίσχυση των σχέσεων με τα εθνικά Κοινοβούλια θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητήσουν παλαιοί και νέοι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Διημερίδα Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 29 Ιουνίου έως στις 2 Ιουλίου 2009 στο συγκρότημα Astir Palace Hotel (Αίθουσα Κόσμος στο ξενοδοχείο Westin) στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hans-Gert Poettering, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, και οι Επίτροποι Vivian Reding, Σταύρος Δήμας και Jacques Barrot θα προχωρήσουν σε σημαντικές παρεμβάσεις για τα επίκαιρα θέματα της τρέχουσας ευρωπαϊκής πολιτικής. Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο Astir Palace στην Αίθουσα Κόσμος στο ξενοδοχείο Westin στις 14.30.
  • Στις 6 μμ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση των Πολιτικών Επιτροπών Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σταυρούπολης.
  • Στις 7 μμ, η "alert!", Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με κύριο σκοπό την αφύπνιση των πολιτών σχετικά με τρέχοντα κοινωνικά προβλήματα, και με αφορμή την 1η Ιουλίου, ημέρα απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τον Νόμο 3730 περί προστασίας ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά, με τίτλο: Εφηβοι & Κάπνισμα: «Απλά, μην το αρχίσεις!», στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλη, πλ.Ιπποδρομίου).
  • Στις 7:30 μμ, εκατό μικροί και μεγάλοι κολυμβητές κολυμπούν στα νερά του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πανοράματος. Η εκδήλωση, την οποία τιμά με την παρουσία του ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, πραγματοποιείται στο δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος, το οποίο φέτος λειτουργεί για πέμπτη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία.
  • Στις 9 μμ, στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας της Υποκριτικής του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. θα παρουσιαστεί το δράμα του Γκέοργκ Μπύχνερ Βόιτσεκ που έμεινε ατελείωτο λόγω του πρόωρου θανάτου του συγγραφέα (1813-1837). Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 και ώρα 21.00, στο θεατρικό χώρο “Κλειώ”, στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., στην οδό Εγνατία 122.
  • Στις 9:30 μμ, συναυλία με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο Θέατρο Γης, οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.