• Στις 10:30 πμ, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (νέο Kέντρο Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας ), στο Πανόραμα Βέροιας, τελετή αποφοίτησης-ορκωμοσίας δέκα επτά (17) νέων Υπαστυνόμων Β΄ του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) Εκπαιδευτικού Έτους 2008-2009. Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς θα επιδώσει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. Στέργιου Αποστολίδη.
  • Στις 11 πμ, κλιμάκιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τους κ.κ. Ντίνο Ρόβλια, Υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης, Γρηγόρη Νιώτη και Μιχάλη Καρχιμάκη, Υπευθύνους του τομέα Τεκμηρίωσης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέα του ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας) Δικαιοσύνης και άλλους, θα επισκεφθεί τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και θα συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τη δικαιοσύνη.
  • Στις 6 μμ. το 6ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνεται από 26-28 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Στη συζήτηση θα συμμετέχει ο Philippe Lamberts, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και το μέλος του Π Σ. των Οικολόγων Πράσινων Όλγα Κήκου. Η πρώτη μέρα του συνεδρίου είναι ανοικτή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Στις 7 μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από τη συνάντηση της Ένωσης Ποντίων Θεσσαλονίκης, του κρατικού πολιτιστικού ΙΕΚ Θεσσαλονίκης,και νέων από διάφορες χώρες στη Vranje της νότιας Σερβίας. Το θέμα της συνάντησης των νέων ήταν η φωτογραφία. Η συνάντηση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νεολαία σε Δράση». Η έκθεση φιλοξενείται στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Νεάπολης, στην οδό Ζάκκα 25, στις 19.00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτοί μέχρι το Σάββατο 4 Ιουλίου.
  • Στις 7 μμ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποιούν εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους.
  • Στις 8 μμ, έναρξη 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει ως τις 28 Ιουνίου 2009, και φιλοξενείται στο 4ο Πάρκο της Παραλίας