• Στις 6πμ, αρχίζουν τα έργα, από την Αντιδημαρχία Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας για την ασφαλτόστρωση στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, από την Βασ. Όλγας έως την Αργοναυτών, έως και αύριο Σάββατο 30 Μαϊου, από 6.00π.μ. έως 6.00μ.μ, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
  • Στις 9 πμ, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για την εκλογή Κοσμήτορα/Κοσμητόρισσας της Παιδαγωγικής Σχολής, στο Α.Π.Θ., στο ισόγειο του κτιρίου της Παιδαγωγικής Σχολής (Πύργος). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα (Παρασκευή 29 Μαΐου 2009), στον ίδιο χώρο και ώρα 9:30. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης, θα αρχίσει η ψηφοφορία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 18:00. Για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ή εξετάσεις κατά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
  • Στις 9:30 πμ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, θα κηρύξει, στο ξενοδοχείο “Capis”, της Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 18), την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Η εφαρμογή της Αυτεπάγγελτης Αναζήτησης Δικαιολογητικών στη Δημόσια Διοίκηση», που διοργανώνει το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Π.ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Στις 11 πμ, τη ΔΕΗ Διοικητηρίου (Αγ.Δημητρίου 37) και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 11¨00πμ και στις 12¨30μμ αντίστοιχα, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής κλιμακίου της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
  • Στις 12 μμ, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου, θα πραγματοποιήσουν ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων». Θα παραστεί ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης.
  • Στη 1 μμ, υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
  • Στις 5 μμ, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Καλλιέργεια της μουσικής τέχνης στην Ελλάδα της Ευρώπης». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 29 έως 31 Μαΐου 2009, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί ως κεντρικοί ομιλητές του.
  • Στις 6:30 μμ, εκδήλωση με θέμα «Νερό, Πολύτιμη Κάθε Σταγόνα» διοργανώνει η ΕΥΡΩΓΝΩΣH - EUROLAB Καλαμαριάς & Βυζαντίου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητος και Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου Καλαμαριάς (οδός Κομνηνών).
  • Στις 7 μμ, εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθ. Μανόλης Ανδρόνικος) με θέμα "Καταγράφοντας την Ελληνική Ιστορία" για το έργο των ξένων Ινστιτούτων στη χώρα μας.
  • Στις 7:30, στην Τ.Ο Πολίχνης, ομιλία με τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρη και την υποψήφια ευρωβουλευτή Λ.Παπαδοπούλου στις 19:30 στο πάρκο Κρύας Βρύσης.
  • Στις 7:30 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείο “ΚΑΨΗΣ”, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των εργασιών του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Στις 8 μμ, συγκέντρωση στα Κουφάλια με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 8:30 μμ, πολιτική Εκδήλωση Ευρωεκλογών 2009 - Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πολίχνης. Μάρκος Μπόλαρης, Βουλευτής Σερρών Σταύρος Λαμπρινίδης, Ευρωβουλευτής, στο θέατρο πάρκου Κρύας Βρύσης, Πολίχνη.
  • Στις 8:30 μμ, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας,στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «400 χρόνια παρατήρησης της Σελήνης»,η οποία θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τηλεσκόπια όχι μόνο τη Σελήνη, αλλά και να περιηγηθούν σε όλον το νυκτερινό ουρανό.