• Στις 11 πμ Συνεδρίαση του δ.σ. του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, για το υψηλό κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, αποτέλεσμα του οποίου είναι η διάθεση απορρριμμάτων, από δήμους του νομού, σε παράονομες χωματερές(συνολικά 75.000 τόνοι απορριμμάτων δεν κατέληξαν στο ΧΥΤΑ). Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
  • Συνάντηση. Την «1η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Μοτοσικλέτας Gold Wing», που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από την προσεχή Πέμπτη, 30/4, έως και την Κυριακή, 3/5/09, πρόκειται να φιλοξενήσει ο Δήμος Θερμαϊκού. Στην ανωτέρω διοργάνωση θα πάρουν μέρος μοτοσικλετιστές απ’ όλη την Ευρώπη, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αγγίξει τις 1000 συμμετοχές.Λίστα  με  κουκκίδες
  • Στις 10 πμ, το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JA Greece (Σ.Ε.Ν.), o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ (Κ.Δ.Ε.Μ.Τ.) σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ», που συνδιοργανώνουν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ (Κ.Δ.Ε.Μ.Τ.) (6χλμ.Θεσ/νίκης–Θέρμης, απέναντι από το Mediterranean Cosmos) ως τις 6 το απόγευμα.
  • Στις 11.30 πμ η ομάδα μπάσκετ των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη επισκέπτεται και τιμάται από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης
  • Στις 12 μμ και μέχρι τις 2 το μεσημέρι, μπροστά στην παλιά Φιλοσοφική η "Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών" πραγματοποιεί δρώμενο για να υποστηρίξει, για άλλη μια φορά τη δημιουργία διάβασης πεζών στην οδό Εθνικής Αμύνης.
  • Στη 1 μμ, τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου με θέματα ημερήσιας διάταξης όπως η τροποποίηση του προϋπολογισμού, η έγκριση του ισολογισμού και η βράβευση των Θεσσαλονικέων μελών της εθνικής ομάδας μπάσκετ νοητικής αναπηρίας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2008, που διεξήχθη στη Ρώμη.
  • Στη 1 μμ, τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νοητικής Αναπηρίας που ζουν στη Θεσσαλονίκη θα τιμήσει ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2008, που διεξήχθη στη Ρώμη.
  • Στις 14.30 μμ, συνάντηση του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Στ. Καλαφάτη, με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, στο ΥΜΑΘ.
  • Στις 8.30 μμ Στρογγυλό τραπέζι «Η Δημογραφική Γήρανση και Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο εθνικό θέμα» στην αίθ. Πολιτιστικών εκδηλώσεων του 4ου ορ. του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου
  • Στις 9 μμ Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας της Ρωσίας σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, στο Μέγαρο Μουσικής, οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εισπράξεις θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.