Ατζέντα

 • Κλειστή θα παραμείνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).
 • Στις 9:30 πμ , επίσημη έναρξη του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί ως την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας. Κατά την έναρξη θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γ. Καρατάσιος.
 • Στις 11 πμ, περιφερειακή σύσκεψη με θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, καθ. Γιώργου Τσιότρα. Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς πυροπροστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας.
 • Στη 1:30 μμ, με 65 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της συντήρησης οδών και πεζοδρομίων του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
 • Στη 1.30 μμ, Γενική Συνέλευση του Σ.Φ. Φυσικής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Α11 της Φυσικομαθηματικής του ΑΠΘ, από τους φοιτητές.
 • Στις 6:30 μμ, στην Αποθήκη 1, Προβλήτα 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Γκοτσοπούλου θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα: "Ανάπτυξη ολοκληρωμένων ψηφιακών πολιτιστικών συλλογών των Γενικών Αρχείων του Κράτους" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κονωνία της Πληροφορίας».
 • Στις 7 μμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113), παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Μανουσάκη, καθηγητή ΑΠΘ με τίτλο «Συμπληρώματα διατροφής, όλα όσα πρέπει να ξέρετε».
 • Στις 7 μμ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης οργανώνει συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, για να συζητηθεί το θέμα της επίθεσης κατά του Κοούρδου πρόσφυγα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
 • Στις 7:30 μμ, ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 οργανώνει εκδήλωση για την 21η Απριλίου, με θέμα "Η Ζωή στις Φυλακές και τις Εξορίες", στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, με ομιλητές τους Γ. Φαρσακίδη και Γ. Χατζή. Θα ακολουθήσει συναυλία από το μουσικό σχήμα του ΔΣΘ. Θα λειτουργήσει, παράλληλα, έκθεση με καλλιτεχνικά χειροτεχνήματα των φυλακισθέντων.
 • Στις 8 μμ, ομάδες αντιεξουσιαστών οργανώνουν συζήτηση-εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στο Πολιτικό Πολιτιστικό Στέκι Ίσκρα (Βενιζέλου 70, ημιόροφος).
 • Στις 8:30 μμ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πολίχνης, παρουσιάζει το έργο έξι γνωστών αρχιτεκτόνων - εικαστικών, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πολίχνης. Οι αρχιτέκτονες που συμμετέχουν με το έργο τους είναι οι Γιώργος Απότσος, Γιάννης Βούρος, Άρις Γεωργίου, Γιώργος Μόκαλης, Στέλλιος Σκούλος και Στέργιος Τσιούμας. Η έκθεση θα λειτουργήσει ως τις 22 Μαΐου.
 • Στις 9 μμ, εγκαινιάζεται η έκθεση «Greatest Kitsch 2009. To κιτς σήμερα» που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης σε μία συνεργασία με το δωρεάν διανεμόμενο περιοδικό «Παράλλαξη / Parallaxi»,στο Κ.Σ.Τ.Θ. ( Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Για τα εγκαίνια έχει προγραμματιστεί συναυλία από τους LINDY HOP GREECE / the genuine swing dance.

Σχόλια