• Ούτε βήμα πίσω από τους αγρότες όλης της χώρας. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται τεράστια προβλήματα στην οδική κυκλοφορία. Άνθρωποι και προϊόντα έχουν κολλήσει στα μπλόκα των Τεμπών, των Μικροθηβών και της Αλαμάνας και η χώρα έχει κοπεί στα τέσσερα. Οι αγρότες χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Χατζηγάκης δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει ούτε ευρώ παραπάνω. Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών, για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.
  • Σταθεροί στα μπλόκα και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι απέκλεισαν, για μία ώρα, τον κόμβο του αεροδρομίου, στα «Πράσινα Φανάρια», ενώ προαναγγέλλουν και νέους αποκλεισμούς, κατά διαστήματα. Ανοιχτός είναι ο κόμβος στη Γαλάτιστα, με τα τρακτέρ ωστόσο να παραμένουν παραταγμένα στην άκρη της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου.
  • Αποδέσμευση των εισαγωγικών εξετάσεων από το Λύκειο κι έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση για την προώθηση ριζικών αλλαγών στον τομέα της Παιδείας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για θέματα εκπαίδευσης. Ο κ. Καραμανλής πρότεινε τη συγκρότηση πενταμελούς διακομματικής επιτροπής για τη δημιουργία του σχολείου του μέλλοντος. Η πρόταση για διάλογο για την Παιδεία αποτελεί έσχατη προσπάθεια διάσωσης της κυβέρνησης, υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Όχι» στην πρόσκληση σε διάλογο είπε η Αλέκα Παπαρήγα που παρουσίασε τη συνολική πρόταση του ΚΚΕ για την Παιδεία. Ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στην κρίση. Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, χαρακτήρισε το άσυλο, «θύλακα έξω από τους νόμους του κράτους». Την ώρα της κοινοβουλευτικής συζήτησης, έξω από τη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη συλλαλητήριο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στην διεθνή πολιτική σκηνή και στη χώρα μας, εμφανίσθηκε ένα από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, ο πρώην πρόεδρος του ΚΚΕ εσωτερικού, Λεωνίδας Κύρκος. Υποστήριξε πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα μπήκε στον δρόμο των κοινωνικών εντάσεων, ενώ τάχτηκε υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για να έχει προοπτική η δημοκρατία στην χώρα μας, όπως είπε. Ο Λεωνίδας Κύρκος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του, Στιγμές 2. Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.
  • Έκκληση στους υπεύθυνους των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να αναλάβουν την μεταφορά των νεφροπαθών που παίρνουν εξιτήριο από αιμοκάθαρση, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε πως ο αριθμός των νεφροπαθών έχει αυξηθεί, τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να μην επαρκούν για να αντιμετωπίσουν όλα τα επείγοντα περιστατικά.
  • Περίπου 230.000 παράνομοι μετανάστες ζουν σήμερα στη χώρα μας και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν έρθει από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Μόνο το 2008 υπολογίζεται ότι εισήλθαν στην Ελλάδα 150.000 μετανάστες, εκ των οποίων παρέμεινε στη χώρα το ένα τρίτο. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύτηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
  • Βράβευσε τους εισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, παιδιά ασφαλισμένων στο ταμείο των δημοσιογράφων, ο Ενιαίος δημοσιογραφικός οργανισμός επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης. Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός, αφού διοργανώνεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στην Θεσσαλονίκη.
  • Νέο μηχάνημα βοηθά τα άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ να βρίσκουν το δρόμο για τα σπίτια τους. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πομπό, ο οποίος θα τοποθετείται στην τσέπη των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο αλτσχάιμερ και θα ενημερώνει πού βρίσκονται τα άτομα αυτά σε περίπτωση που χαθούν. Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας.
  • ΒΕΛΓΙΟ: Σοκ στο Βέλγιο μετά από την πρωτοφανή, δολοφονική επίθεση σε βρεφονηπιακό σταθμό. Σύμφωνα με το Ρόιτερ άγνωστος άνδρας εισέβαλλε στο σταθμό και σκότωσε δύο παιδιά και έναν ενήλικα, ενώ τραυμάτισε τουλάχιστον άλλα 20 νήπια. Οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
  • ΗΠΑ: Το επιτελείο της εξωτερικής του πολιτικής διόρισε ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα. Στη Μέση Ανατολή αποστέλλεται ο Τζόρτζ Μίτσελ ενώ στο Πακιστάν ο διαμεσολαβητής στην περιοχή των Βαλκανίων Ρίτσαρντ Χόλμπουργκ.
  • Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από το θάνατο του μακαριστού Ιεραποστόλου του Ζαΐρ πατρός Κοσμά Γρηγοριάτη. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στη μνήμη του στον Ιερό Ναό Τιμίου Πρόδρόμου στη Νεάπολη, στο οποίο θα συμμετάσχουν αρχιερείς από ιεραποστολικές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής καθώς και μητροπολίτες της ελλαδικής εκκλησίας.
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΟΚ: Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος τόνισε στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον Άρη, ότι οι παίκτες του θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να πάρουν τη νίκη. «Δεν κερδίζουν οι φανέλες. Να πάμε για να τα δώσουμε όλα. Χωρίς αμφιβολία, χωρίς φόβο. Με δύναμη και πάθος», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΑΡΗΣ: Τόνι Κάλβο και Ντιόγο Σιστόν δεν υπολογίζονται από το νέο προπονητή του Άρη, Μαζίνιο, για το ντέρμπι του Κλεάνθης Βικελίδης με τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος ακολουθεί πρόγραμμα ατομικής προπόνησης και πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον δικέφαλο. Προσπαθεί να εξαντλήσει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του στο παιχνίδι κυπέλλου την Τετάρτη. Ο Βραζιλιάνος, ακολούθησε ένα μέρος της προπόνησης και θεραπεία στη συνέχεια. Θα δοκιμάσει το πόδι του στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας για τον αγώνα κυπέλλου.
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ: Τις διαδικασίες για την άσκηση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης βάση της οποίας η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της σούπερ λιγκ επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 51.500 ευρώ στον Ηρακλή, άρχισε η ΠΑΕ των κυανόλευκων. Η υπερασπιστική γραμμή της «κυανόλευκης» ομάδας θα στηριχτεί στα περιστατικά που πραγματοποιήθηκαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης και στην είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο.
  • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πτωτικά συνέχισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης κινήθηκε γύρω από τις 1650 μονάδες, ενώ πιέσεις εκδηλώθηκαν στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση. Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με απώλειες: -0,46%, στις 1663,39 μονάδες.
  • ΚΑΙΡΟΣ: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής, αναμένονται αύριο στη Θεσσαλονίκη.