• Τα πρώτα ρήγματα στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των σημερινών συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στα μπλόκα. Ωστόσο, οι αγρότες, στην πλειονότητα τους, επιμένουν στη συνέχιση του αγώνα τους. Στα σπίτια τους επέστρεψαν οι αγρότες που βρισκόταν στα «πράσινα φανάρια» και στον Ισθμό, ενώ την ίδια στιγμή οι συνάδελφοι τους στους κόμβους των Τεμπών και το συνοριακό πέρασμα του Προμαχώνα, αποφάσισαν ενίσχυση των μπλόκων. Πλέον, εκτός από τις οικονομικές ενισχύσεις που ζητούσαν μέχρι τώρα, προβάλλουν και θεσμικά αιτήματα, από την ικανοποίηση των οποίων ή όχι -όπως λένε- εξαρτάται το μέλλον τους.
  • Να εγκαταλείψουν τα μπλόκα καλεί τους αγρότες η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα οικονομικά περιθώρια για να στηρίξει τους αγρότες και αυτοί, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να κρατούν άλλο κλειστούς τους δρόμους», δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Από τη μεριά του, το ΠΑΣΟΚ καλεί τους αγρότες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, εκφράζοντας την αντίθεση του με το κλείσιμο των δρόμων. Αυστηρή κριτική κατά των δύο μεγάλων κομμάτων άσκησε η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προτρέποντας τους αγρότες να κρατήσουν τα μπλόκα όσο χρειαστεί. Στο μεταξύ, οι αγροτικές κινητοποιήσεις προκαλούν και διεθνείς αντιδράσεις. Το Βουλγαρικό υπουργείο Μεταφορών απέστειλε επιστολή στη Κομισιόν, ζητώντας από την ΕΕ να προχωρήσει σε συστάσεις προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
  • Έκκληση στους αγρότες να αποχωρήσουν από τις εθνικές οδούς και να συνεχίσουν τον διάλογο με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, απηύθυνε, το μεσημέρι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Την ίδια ώρα, σε δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η ζημία που έχουν υποστεί τα ΚΤΕΛ από τα μπλόκα των αγροτών. Άμεσος είναι, πλέον, και ο κίνδυνος ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης.
  • Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega τσάνελ. Η διαφορά μειώνεται πλέον στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 5 μονάδων που ήταν τον Δεκέμβριο στη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Στην ίδια δημοσκόπηση ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να διατηρεί σταθερό προβάδισμα περίπου 13 μονάδων σε σχέση με το Γιώργο Παπανδρέου, όσον αφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία.
  • Σοκ από τη δράση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ. Πολίτες υπεράνω υποψίας εμπλέκονται σε ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο. Στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη κι ένας αρχιμανδρίτης, ήταν μεταξύ των, συνολικά, 36 ατόμων, που φέρονται να ήταν συνδρομητές σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, με σκληρό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν ακόμη και βρέφη έξι μηνών!
  • Ποδηλατόδρομο, μήκους 12 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, αποκτά η Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, η δημιουργία του βρίσκεται στα σκαριά. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο δήμος παρέχει έμπρακτη στήριξη στα άτομα τρίτης ηλικίας που πάσχουν από Αλτσχάϊμερ, με την υλοποίηση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» και «Ημερήσια φροντίδα ηλικιωμένων».
  • Άστραψε 3.000 φορές, τους δώδεκα τελευταίους μήνες, το φλας των φωτογραφικών ραντάρ, που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των λεωφορειολωρίδων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότερες παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν στις οδούς Τσιμισκή και Βασιλίσσης Όλγας.
  • Στα 200.000.000 € ανέρχονται τα χρέη του ΟΠΑΔ, μόνο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Την ίδια στιγμή το συνολικό χρέος του ταμείου σε ολόκληρη τη χώρα φτάνει το 1 δισεκατομμύριο €. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του προεδρείου της Ένωσης, με αφορμή την αυριανή τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ.
  • Έφεση, έναντι της πρωτόδικης απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή που κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε βάρος της επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χρύσας Αράπογλου, προσανατολίζεται να καταθέσει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Με την έκδοση της απόφασης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια, δήλωσε δικαιωμένη, ενώ ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε πως, στο απολογητικό της υπόμνημα η κ. Αράπογλου απέσυρε τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εναντίον του.
  • Πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, κάνει η Εθνική Τράπεζα. Εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 1,4% φέτος. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση, κρατώντας μια πιο συντηρητική στάση, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 1%. Για την τιμή του πετρελαίου, η βασική πρόβλεψη των αναλυτών της Εθνικής Τράπεζας είναι ότι η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού, το τρέχον έτος, θα κυμανθεί, κατά μέσον όρο, στα 33 δολάρια το βαρέλι.
  • Να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Εκτιμά πως ήλθε η στιγμή για επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίσει ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του να τείνει «χείρα φιλίας» στον μουσουλμανικό κόσμο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας απέναντι στους μουσουλμάνους.
  • Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας, θα καταθέσει η Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού, Αττίλα Ολγκάτς, ότι κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, εκτέλεσε εν ψυχρώ δέκα Ελληνοκύπριους. Η απόφαση για την προσφυγή ελήφθη σε σύσκεψη του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια με το γενικό εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη, και κοινοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου.
  • Στα… δίχτυα των σκοπιανών καζίνων έχουν πέσει χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Το πρόβλημα επισήμανε ο νομάρχης Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό στην Τιβι100».
  • Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αναστήλωσης του ανακτόρου του Φιλίππου στο Δήμο Βεργίνας. Ο Δήμαρχος Βεργίνας Νίκος Παπαποστόλου ζητά από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση της αναστύλωσης καθώς όπως τονίζει το ανάκτορο αυτό αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
  • Μία ροκ ιστορία νοσταλγίας είναι το έργο του βρετανού συγγραφέα Φίλιπ Ρίντλεϊ «Επιστροφή στο Παράδεισο», που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τη Παρασκευή στη Μονή Λαζαριστών και εντάσσεται στην ενότητα «1 επί 4» που έχει στόχο να αναδείξει το σύγχρονο θέατρο.
  • ΠΑΟΚ: Ο Λάμπρος Χούτος προτάθηκε στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας στον ΠΑΟΚ όλα δείχνουν πως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα έφθασε σήμερα στην Θεσσαλονίκη ο Λεβόν Πατσαγιάν, ωστόσο σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις η μεταγραφή του ναυαγεί για τον Δικέφαλο του Βορρά.
  • ΑΡΗΣ: Ηρεμία στην τελική προσπάθεια από τους παίκτες του Άρη ζήτησε ο Μαζίνιο, τονίζοντας πως η ομάδα θα δουλέψει σε αυτόν τον τομέα για να βάλει τέλος στην επιθετική δυστοκία. Ο Βραζιλιάνος προπονητής πάντως έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια στο ισόπαλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Για τον αυριανό επαναληπτικό των δύο ομάδων για το κύπελλο μίλησε στην ΤΒ 100 ο βετεράνος παίκτης των Κιτρίνων, Γιάννης Τζιφόπουλος.
  • ΗΡΑΚΛΗΣ: Το αντίδοτο για την επιθετική δυστοκία των τελευταίων αγωνιστικών αναζητά ο Μάκης Κατσαβάκης και οι συνεργάτες του προκειμένου η ομάδα του Ηρακλή να επιστρέψει και πάλι στα θετικά αποτελέσματα. Ο Σερραίος τεχνικός είδε την ομάδα του στις αναμετρήσεις τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου να δημιουργεί μεν τις φάσεις χωρίς όμως αυτές οι φάσεις να καταλήγουν στα αντίπαλα δίχτυα
  • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πάνω από τις 1700 μονάδες κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης διαφοροποιήθηκε από την αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματαγορών, ενώ επενδυτικό ενδιαφέρον είχαμε στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Η συνεδρίαση έκλεισε με κέρδη: +0,93%, στις 1710,87 μονάδες.
  • ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, αναμένονται για αύριο Τετάρτη, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.