• Παραμονή Χριστουγέννων και πλημμύρισε κάλαντα το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, και η σύζυγός του Ελένη, αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι στο Δήμο, άκουσαν τα κάλαντα από χορωδίες και μπάντες συλλόγων, ΚΑΠΗ, τις Φιλαρμονικές του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Τρίτου Σώματος Στρατού και παιδάκια.
  • Αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τα κάλαντα από παιδιά και μέλη πολιτιστικών συλλόγων. Στον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, τα κάλαντα έψαλλε η παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η Φιλαρμονική, την οποία συνόδευε ο πρόεδρος των μουσικών συνόλων του δήμου, Γιώργος Κατσαρός. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, χόρεψε σε ποντιακούς σκοπούς. Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος άκουσε τα κάλαντα από χορωδία παιδιών μεταναστών και υπογράμμισε ότι τα παιδιά αυτά, μετά από παραμονή δύο γενεών στη χώρα μας πρέπει να παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα. Σε θέματα των ημερών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην οικονομική κρίση, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.
  • Παιδιά από το παιδικό χωριό ΣΟΣ, αλλά και η μπάντα του δήμου Λαχανά έψαλλαν τα κάλαντα στο γενικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Τσιότρα. Ο περιφερειάρχης αντάλλαξε μαζί τους ευχές για καλά Χριστούγεννα.
  • Τα κάλαντα έψαλλαν και στον αντινομάρχη, Διονύση Ψωμιάδη. Ο κ. Ψωμιάδης αντικατέστησε σήμερα στη Νομαρχία τον αδελφό του, Παναγιώτη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.
  • Αναφορές στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, αλλά και στην οικονομική κρίση που πλήττει τον πλανήτη υπάρχουν στα χριστουγεννιάτικα μηνύματα του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου. Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος: «Το ανθρώπινον πρόσωπον ταπεινούται και συνθλίβεται εν μέσω αριθμών, μηχανημάτων, υπολογιστών, χρηματιστηρίων και ποικιλοχρώμων σημαιών κενής ιδεολογικής ευκαιρίας. Η φύσις περιυβρίζεται. Το περιβάλλον συμπάσχει. Οι νέοι απογοητεύονται και εξεγείρονται διαμαρτυρόμενοι δια την αδικίαν του παρόντος και την αβεβαιότητα του μέλλοντος», αναφέρει ο οικουμενικός πατριάρχης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σημειώνει ότι από «εκείνη τη φωταγωγημένη με τρόπο μοναδικό νύχτα, όταν το άστρο της Ανατολής υπέδειξε τον τόπο όπου γεννήθηκε η ελπίδα, μέχρι σήμερα, το σκοτάδι συνεχίζει, δυστυχώς, την αέναη προσπάθεια να καταπιεί το φως. Όμως το Φως νίκησε και θα νικά πάντοτε», λέει χαρακτηριστικά, για να καταλήξει: «Ας αφήσουμε πίσω τα μίση και ό,τι μας χωρίζει και ας ευχηθούμε ο ένας στον άλλον δοξολογικά: 'Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία'».
  • Χιλιάδες χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μάνγκερ της Βηθλεέμ, για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Οι εορτασμοί γίνονται υπό το βλέμμα παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, πιστών στον Μαχμούντ Αμπάς.
  • Χριστουγεννιάτικο χρώμα είχε σήμερα το πρωί η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη. Με πρωτοβουλία των καταστηματαρχών της περιοχής, ξυλοπόδαροι και Αη- Βασίληδες γέμισαν την περιοχή, προτρέποντας τους κατοίκους να ψωνίσουν από την αγορά της περιοχής τους.
  • Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Το αίτημα του εμπορικού συλλόγου για λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, προκειμένου να τονωθεί ο τζίρος στην αγορά, δεν έγινε τελικά αποδεκτό από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ο αντινομάρχης, Γιώργος Τσαμασλής τόνισε ότι η απόφαση ήταν αντίστοιχη με αυτήν που ελήφθη στην Αθήνα.
  • Τα τελευταία ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έκαναν σήμερα οι Θεσσαλονικείς. Στις δύο αγορές τροφίμων, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, Μοδιάνο και Καπάνι, η τιμή της εγχώριας γαλοπούλας κυμαίνεται από τα 6,50 έως τα 8,50 ευρώ το κιλό, των αμνοεριφίων στα 8 ευρώ το κιλό, του κοτόπουλου από 2,40 έως 2,80 ευρώ ανά κιλό, του χοιρινού 3 με 4 ευρώ το κιλό και το μοσχαράκι κοστίζει 6 ευρώ το κιλό.
  • Φάκελος με ύποπτη άσπρη σκόνη στάλθηκε στο Αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Το φάκελο παρέλαβε υπάλληλος του προξενείου και ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας έστειλαν δείγμα της σκόνης στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στην Αθήνα.
  • Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για νήπιο δυόμισι ετών. Το αγοράκι βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της μητέρας του, το οποίο εκείνη άφησε με τα κλειδιά στη μίζα μπροστά από τράπεζα, στο Ρετζίκι, για να κάνει ανάληψη από το Έι Τι Εμ. Άγνωστος πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, καθώς το αγοράκι βρέθηκε μέσα στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, σε ερημική τοποθεσία, στη Χαλκηδόνα.
  • Θύματα δύο ληστών έπεσαν τρεις ανήλικοι που έλεγαν τα κάλαντα σε γειτονιές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι δύο νεαροί τους απείλησαν με μαχαίρι και τους πήραν τα χρήματα από τα μπαξίσια που είχαν μαζί τους. Τα παιδιά κάλεσαν την αστυνομία και εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ληστών, χωρίς, ως τώρα, να υπάρξει αποτέλεσμα.
  • Προκαλεί πολλά ερωτήματα, αλλά και πυροδοτεί πληθώρα σεναρίων, η επίθεση με τουλάχιστον επτά πυροβολισμούς από δύο Καλάσνικοφ εναντίον λεωφορείου των ΕΚΑΜ. Η επίθεση έγινε νωρίς χθες το πρωί στην οδό Κοκκινοπούλου, στην περιοχή του Γουδή. Κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα ανήσυχα, γιατί η επίθεση εκδηλώθηκε σε μια στιγμή συνεχιζόμενης αναταραχής.
  • Απρόσμενη τροπή πήρε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ο Όμιλος Χάτσισον, ο οποίος είχε κερδίσει τον διαγωνισμό, ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του, εξαιτίας αδυναμίας του να έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες. Πλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καλείται να αποφασίσει εάν θα κριθεί άγονος ο διαγωνισμός, ή εάν θα παραχωρηθεί ο ΣΕΜΠΟ στην δεύτερη, Κινεζική Εταιρεία Κόσκο, η οποία έχει αναδειχθεί και ανάδοχος του έργου στο λιμάνι του Πειραιά.
  • Δεκαπέντε ρουκέτες και οβίδες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και εξερράγησαν στο νότιο Ισραήλ από χθες το απόγευμα έως σήμερα το πρωί. Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το μπαράζ επλήγη σπίτι σε κιμπούτς, που βρίσκεται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας διοργανώνεται φεστιβάλ γλυπτικής στον πάγο. Εφέτος, την παράσταση έκλεψε ένας τεράστιος Άγιος Βασίλης χιονάνθρωπος.
  • Ναυαγεί, όπως όλα δείχνουν, η απόκτηση του Κουλιμπαλί από τον ΠΑΟΚ, καθώς ο έγχρωμος ποδοσφαιριστής δεν έχει την ελευθέρας στα χέρια του. Στον Άρη, αναμένονται ανακοινώσεις το Σαββατοκύριακο στο μεταγραφικό επίπεδο.
  • «Εορταστική στασιμότητα» είχαμε σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, παραμονή Χριστουγέννων. Ο γενικός δείκτης κινήθηκε χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις, ακολουθώντας την ανάλογη μικτή εικόνα των ευρωαγορών. Η συνεδρίαση έκλεισε με οριακή πτώση: -0,05%, στις 1722,76 μονάδες.
  • Λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν και πολύ κρύο νωρίς το πρωί περιμένουμε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 με 6 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
Με πληροφορίες από το TV100